11.26.2015

Campania “Priveste-ma si spune ce vezi. Eu sunt aici”

Campania “Priveste-ma si spune ce vezi. Eu sunt aici” are ca beneficiari un numar de 12 copii cu CES, ai caror parinti au participat la cursul de initiere in terapia 3C, sustinut in Ploiesti de Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii. Banii  sunt necesari pentru achizitionarea unui set complet de materiale pentru aceasta terapie, costurile ajungand la aproape 1000 euro. 
Aceasta terapie este bazata pe exercitii fizice specifice, elaborata si utilizata pentru a ajuta copiii cu autism, aplicabilitatea ei putand fi extinsa si la ameliorarea diferitelor tipuri de retard psiho-motric asociat cu alte tulburari (Sindrom Down). Terapia 3C construieste la copilul autist comportamente adaptative bazate pe abilitati psihomotrice de baza. Copilul va invata sa mearga corect, sa alerge, sa manipuleze obiecte, sa mearga in echilibru pe o barna, sa schimbe voluntar directia mersului. Va constientiza utilitatea miscarilor invatate si valoarea lor practica. Va constientiza contextul in care se afla si prezenta celor din jur. Va invata ce inseamna disciplina, va invata ca anumite comportamente nu sunt permise. Va obtine un minim de abilitati de comunicare si lingvistice prin invatarea sensului unor comenzi elementare. Va castiga curaj, incredere in el, dorinta de a experimenta lucruri noi. Va descoperi satisfactia reusitei si dorinta de a repeta acest lucru. Va putea utiliza abilitatile dobandite in viata de zi cu zi. Cu alte cuvinte, va deveni psihomotric independent transformandu-se dintr-un copil asistat permanent, intr-unul partial asistat sau neasistat.
Pentru cei care doresc sa sprijine aceasta campanie Asociatia Curcubeul Autismului Prahova pune la dispozitie un numar de cont RO89BTRLRONCRT0201226301 deschis la Banca Transilvania Ploiesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *