9.18.2016

Mulţumim fetelor...7 pentru Ploieşti. 7 pentru CSM.



Sâmbătă seara echipa de handbal feminin a CSM-ului a dat ultima reprezentaţie pe parchetul Sălii Sporturilor, învingând anonimă echipa HC Niestin (Feroe) şi reuşind calificarea în turul 2 al Cupei EHF.

Lăsând la o parte Victoria lejeră, nu putem uita devotamentul celor 7 jucătoare, acestea trecând peste partea financiară şi problemele lor.

“Mulţumim “Primăriei Ploieşti pentru sprijinul acordat “a fost mesajul afişat de sportivele CSM-ului înainte de joc...

O palmă morală data tuturor consilierilor locali şi Primarului Adrian Dobre, cel din urmă nefăcându-şi prezenta în “Olimpia “, nici consilierul său sportiv...

Din partea Primăriei, a fost doar vicele Cristian Ganea, care a făcut un “efort “remarcabil, reuşind să facă rost peste noapte de 3 000 euro, plătind baremul arbitrilor şi observatorilor.

Tot Ganea, după meci dăruind câte unei jucătoare câte un buchet de flori.
Însă gestul vicelui, nu putea anula “durerea” din sufletul celor 7 “eroine “.

“Eu sunt 8 “.
Sintagma “eu sunt 12 “din fotbal, s-a transformat aseară în “Olimpia “în “Eu sunt 8 “, publicul ploieştean fiind al 8 lea jucător de pe teren, deşi nu a fost unul numeros, au încurajat CSM – ul pe tot parcursul partidei, semn că la Ploieşti, se poate, dar nu vrea.

Lacrimile fetelor...

Daciana Balaban-Curtean, Andreea Chiricuță și Izabela Mitrescu au izbucnit primele în lacrimi, imediat după fluierul final al meciului, fiind urmate (mai puţin vizibil) de colegele lor.

Lacrimi de emoţie şi supărare. Lacrimi vărsate pentru public şi de despărţire.

Dar, cui îi pasă? Cine le-a văzut?

Nimeni... din administraţia unui oraş care se mândreşte că este “Republică “.
Nimeni din “Turnul Babeş al Casei Albe “, indiferent de culoarea politică, cei care în iunie aveam în “platformă electorală “sprijinirea CSM şi Petrolul Ploieşti.
Nimănui nu-i pasă că în seara de 17 septembrie 2016, o echipă formată din (doar) 7 jucătoare de handbal feminine a scris (sperăm noi) prima filă din istoria europeană a handbalului ploieştean. Probabil şi ultima...

Punând un pariu, nimeni, niciodată nu va găsi responsabilii “dezastrului “de la CSM Ploieşti, aceştia aruncand vina unui altuia, care într-un joc de copii...


Cifra serii de sâmbătă...7.

Alina Dumitru, Andreea Eliza Chiricuță, Daciana Balaban-Curtean, Iryna Burtea-Shutska, Ionela Dinu, Izabela Mitrescu, Carmen Gheorghe, sunt cele 7 handbaliste care au apărat cu cinste şi onoare culorile alb-albastre ale CSM-ului Ploieşti.
Cele 7 jucătoare care au fost aplaudate la “scena deschisă “la sfârşitul partidei cu feroezele, deşi într-o situaţie normală, (aşa cum se întâmplă la Turda, unde autorităţile locale fac eforturi mari pentru a sprijini echipă locală de handbal), victoria de aseară era trecută doar în palmares.
Însă... Alina, Andreea Eliza, Daciana, Iryna, Ionela, Carmen, Izabela... au fost “eroine “... cele 7 trecând peste orice orgoliu, problema, frustrare, etc şi jucând doar pentru... ploieşteni.

Bine-nţeles, nu-i putem uita pe antrenorii Neven Hrupec, Daniel Gheorghe și Iulian Emancipatu, care au convins “fetele de aur “să dispute ultimul meci oficial.

 Altfel... CSM Ploieşti a reușit calificarea, în condiții greu de imaginat, chiar şi pentru handbalul feminin “mioritic “.

 Din păcate...

CSM Ploieşti cu ajutorul celor carte se băteau cu pumnul în piept că vor susţine sportul ploieştean, putea fi una dintre principalele candidate la câştigarea titlului naţional în actuala ediție de campionat și putea ajunge (lejer) în fazele superioare ale Cupei EHF.
Fără CSM Ploieşti, campionatul naţional la handbal feminine, va fi mult mai “sărac “, ploieştenii neavând şansa să vadă pe parchetul sălii “Olimpia “jucătoare ca: Ungureanu, Manea, Varzaru (sintetizând doar echipa CSM Bucureşti), duelul ploieştean – bucureştean, murind cu timpul în duelurile sportive, atât la handbal cât şi la fotbal. Urmând fără îndoială şi baschetul.


Nu vom mai vedea handbal feminin, nu vom mai vedea (probabil) nici baschet masculin, și nimeni nu ştie (încă) dacă nici handbalul masculin, va mai exista în cel de al 2 lea eşalon.


Pe 21 septembrie 2016, antrenament în fata Primăriei?

Conform unor surse, cele două echipe de handbal ale CSM-ului (dacă vor mai rezista feţele şi nu se vor muta din oraş), vor să facă antrenamente, afară, în... fața Primăriei Ploiești!

Poate aşa vor înţelege, aleşii locali, aleşi care “alergau “după voturi la “locale “şi promiteau lucruri măreţe, ce haos au creat în sportul ploieştean.

Adio... prima divizie.
Fără jucătoare şi antrenori, CSM Ploieşti va anunţa FRH, nu se poate prezenta la meciul cu HCM (Handbal Club Municipal!!!) Roman, din etapa a II-a a Ligii Naţionale, din deplasare. Am pus cele 3 semne de exclamare, fiind la Roman, un oraş de 3 ori mai mic ca Ploieştiul, se poate şi se vrea.

Handbalul ploiestean va continua în Europa?

 Probabil, pe premiza că în Cupele Europene trebuiesc respectat regulamentul, CSM Ploieşti se va prezenta cu echipa de junioare, acestea întâlnind o echipă mult peste ferozele de la Niestin, gruparea slovacă Iuventa Michalovce.
Neexistând, echipa de senioare, pentru care întâlnirea cu slovacele, era una (la prima vedere), lejeră, ne putem aştepta la un fiasco total al CSM-ului.
 Privind realist, în cu meciul cu formaţia slovacă, junioarele CSM-ului vor fi sparring partner, în această situație EHF, nu va amendă clubul cu suma de

50.000 de euro, pentru neprezentarea la competiţie!
La Primărie... nu există patriotism local şi susţinerea performanţei?!?



În birourile răcoroase, de la “Casa Alba “, patriotismul local, de mare performanță, calificările în fazele superioare ale EHF, şamd... sunt o utopie.

Aleşii locali, nu vor ca CSM să-şi ia amendă, pentru că tot Primăria plăteşte... de fapt tot cetăţeanul acela care putea sâmbătă să iasă la un grătar, la o bere, etc., decât să vadă lacrimile vărsate de 7 fete minunate, în Sala “Olimpia “.

Jalnici aleşi locali...

Ca la noi doar în... Guineea Bissau.

Ca să evite o amendă, aleşii locali (sanki) dau dovadă de patriotism local şi naţional şi îşi fac calcule.

Mai bine fac o chetă, de 75 euro (cam atât costă echipa de junioare) şi o trimit să joace în Cupele Europene.

“Băieţii “scapă “basma curată “, cele “mici “se mulţumesc că au jucat două meciuri în Europa şi toată lumea este “fericită “, uitându-se ca în seara zilei de 17 septembrie 2016, 7 jucătoare de la CSM au părăsit terenul în lacrimi, acestea fiind aplaudate minute în şir de peste 200 de iubitori ai sportului ploieştean. Da... în tribune fiind şi suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, care au trecut peste orgolii şi au susţinut CSM-ul, pentru că şi CSM este echipa sportive din “Republică “.



Ce se va întâmpla? Dumnezeu cu milă şi cu bâta...

Cu “milă “pentru cele 7 jucătoare, care au părăsit terenul în lacrimi, cu bâta... pentru aleşii locali care lipsesc de pe la şedinţele de Consiliul Local, care îşi făceau selfie în campanie şi promiteau ca Ploieştiul va fi cel puţin Los Angeles... când de fapt tinde spre Carcal 2.

În încheiere... MULŢUMIM “EROINELOR “NOASTRE. Alina Dumitru, Andreea Eliza Chiricuță, Daciana Balaban-Curtean, Iryna Burtea-Shutska, Ionela Dinu, Izabela Mitrescu, Carmen Gheorghe.

Vă dorim MULT SUCCES ÎN CARIERĂ, cu siguranţă Ploieştiul rămâne în inimile voastre şi noi... avem un singur gând să NU LE UITAM.

“Cine uita nu merită “aşa cum spunea regretatul Nicolae Iorga, un prahovean mult peste ăştia din timpurile noastre.

DECLARATIA DACIANEI BALABAN ESTE RELEVANTA …



                                                                                                     
                                                                                  UN PLOIESTEAN ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *