9.10.2016

Penitenciarul de Femei Târgşor . Comunicat de presă . Penitenciarul Târgșor a organizat diverse evenimente in cadrul proiectului de activitate ,,Să nu renunți niciodată!”, pentru a marca,,Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului”.


 
În perioada 07.09.-09.09.2016, Penitenciarul Târgșor a organizat diverse evenimente in cadrul proiectului de activitate ,,Să nu renunți niciodată!”, pentru a marca,,Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului”.
 
 La manifestări au participat membri ai personalului,psihologi,educatori,preotul capelan, voluntari ai ONG-urilor partenere: Asociația Lazuri, Fundația Filadelfia, Serviciul Umanitar prentru Penitenciare, Biserica Lomalinda.
Scopul demersurilor a fost sensibilizarea și conștientizarea de către persoanele custodiate și personalul penitenciarului, a faptului că solidaritatea și sprijinul oferit semenilor noștri, care uneori aleg să recurgă la gesturi dramatice, contribuie la depășirea crizelor existențiale.
Au fost prezentate materiale informative privind problematica suicidară, s-au dezbătut cazuri care pot influența pozitiv comportamentul dezadaptativ și s-a încercat identificarea unor metode de  prevenire a situațiilor de criză, pentru reducerea riscului suicidar în mediul carceral.
 
        Campania derulată în sistemul penitenciar, ajunsă deja la a doua ediție, plasează România în rândul țărilor care s-au implicat cu promptitudine în eforturile întreprinse de Organizația Mondială a Sănătății pentru scăderea ratei de suicid cu 10 procente până în anul 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *