9.10.2016

Penitenciarul de Femei Târgşor . Comunicat de presă . Penitenciarul Târgșor a participat la Festivalul de folclor pentru deţinuţi - ediția a II-a

Vineri,09.09.2016 , Penitenciarul de femei Târgșor a participat la Festivalul de folclor pentru deţinuţi  - ediția a II-a,eveniment ce se va desfășura la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”din București.
 
Obiectivele acestui demers  vizează evidențierea educației în toate formele și pentru toate vârstele prin dezvoltarea aptitudinilor artistice ale persoanelor private de libertate în scopul promovării artei tradiționale și a obiceiurilor populare româneşti.
 
Obiectele confecționate de persoanele condamnate, în cadrul atelierului de creație al Penitenciarului Târgșor vor fi expuse în cadrul expoziției cu vânzare organizate la muzeu.
 
Evenimentul cultural reprezintă colaborarea începută între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” încă din anul 2013 și se înscrie în seria acţiunilor de conștientizare a societății despre importanţa implicării în proiecte care vizează reintegrarea socială a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *