9.12.2016

Școala a început și pentru deținuții Penitenciarului Ploiești.



    Luni, 12 septembrie 2016, la Penitenciarul Ploieşti, un grup  format din 14 persoane private de libertate adulte, aflate  în  clasele I-IV, au început cursurile de școlarizare, în  cadrul  programului  „A doua şansă ”.
             Activitatea de şcolarizare  în unitatea de detenție se realizează în baza Legii nr. 254 din 2013, şi  în acord cu Recomandările Europene privind educaţia în penitenciare.
               Inspectoratul Şcolar a Județului Prahova asigură manuale școlare și salarizarea cadrelor didactice, programa școlară cuprinde aceleași materii și bareme de evaluare ca în toate școlile, similar din sistemul educațional românesc, iar în diplomele primite nu se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.
            Administrația Națională a Penitenciarelor, prin serviciile de educație și asistență psihosocială din penitenciare, în colaborare cu Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene au pus în aplicare, în sistemul penitenciar, încă din anul 2006, programul de scolarizare  “A doua șansă”, obiectiv prioritar pentru  creșterea șanșelor de reintegrare socială  a persoanelor private de libertate  și  dezvoltarea nivelului educațional, fiind, totodată o alternativă  viabilă  pentru  continuarea și  finalizarea studiilor  obligatorii pentru persoanele care din diverse motive nu au reușit să ajungă la școală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *