10.13.2016

50 ANI de la victoria cu Liverpool. Sărbătoare cu seniorii Petrolului, la Club Laguna.( foto si video )




Miercuri seara Clubul Laguna Ploiești, a găzduit un super eveniment dedicat sărbătoririi victoriei Petrolului Ploieşti împotriva grupării Liverpool, în Cupa Campionilor Europeni, pe data de 12 octombrie 1966.

La 50 ani de la succesul lupilor (scor 3-1) la Ploieşti, primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin a organizat în cinstea “seniorilor “o supere petrecere aniversară.

De asemenea, la acest eveniment au fost aduse, de acelaşi primar plachete pentru cei prezenţi şi pentru familia celor care au trecut în nefiinţă.

La cadoul “gazdei “a contribuit şi noua grupare Petrolul 52 Ploieşti, lupii galbeni au (seniorilor) fanioane şi diplome care au marcat succesul din urmă cu 50 de ani.

Conferinţa de presă.

Înainte de dineul oficial, la care a fost invitată şi presa, seniorii împreună cu primarul Busteniului şi Cristi Vlad au ţinut o conferinţă de presă.

Mircea Dridea, Virgil Dridea, Octavian Dincuţă, Cămil Oprișan, Eduard Iuhasz și Alexandru Pall, au depanat amintiri şi au răspuns întrebărilor jurnaliştilor, conferinţa de presă, ţinând aproximativ o oră.

A lipsit pe motive medicale, Dumitru Munteanu, iar Sandu Boc, a promis că va fi veni la evenimentul de sâmbătă, de pe “Ilie Oana “.

Moment de reculegere pentru cei trecuţi în nefiinţă.

După conferinţa de presă, cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere, pentru fotbaliștii care au făcut parte din lotul echipei Petrolul, la victoria împotriva cormonarilor, de acum 50 ani: Mihai Ionescu, Gică Pahonţu, Alexandru Badea, Mihai Mocanu, Anton Munteanu, Petre Dragomir şi Gheorghe Florea, Costică Moldoveanu.

Declaraţii:

Mircea Dridea:

Noi, jucătorii Petrolului, aveam o mare calitate. Ştiam că adversarii ne sunt net superiori. Dar ce aveam noi era prietenia care ne lega, unitatea, respectul faţă de cei care ne conduceau şi faţă de spectatori. Ceea ce am făcut am reuşit prin unitatea noastră. Şi să vă spun un lucru foarte important. S-a aflat acolo, în Europa de Vest, de Ploieşti, de Prahova.

Unitatea este foarte importantă, iar echipa este formată din spectatori şi din jucători. Şi acum legătura dintre cele două părţi este foarte strânsă, însă ceea ce ne lipseşte este sprijinul pentru a fi precursorii viitorului Petrolul şi continuatorii celui care, din păcate, a dat faliment. Avem nevoie de marcă, de siglă, pentru asta.

Virgil Dridea:

Adevărul este că toţi am avut nu frică, ci o îngrijorare când am aflat că vom juca cu Liverpool. Noi avem experienţă internaţională doar de la nişte turnee de iarnă în Iordania, Siria sau de prin Africa. Nu ne puteam compara cu ei. Dar meritul cel mai mare al nostru a fost că am ştiut să ne mobilizăm, să căpătăm încredere. Mă bucur că am participat la faza din care Petrolul a înscris primul gol, însă m-a impresionat enorm euforia de nedescris din tribune, la sfârşitul meciului. Îmi amintesc că oamenii umpluseră nu numai tribunele, ci şi spaţiul până la gardul care împrejmuia terenul. Alţii se suiseră în copacii mai înalţi care depăşeau tribunele. Cred că acea victorie a fost o mare bucurie a oraşului.

Octavian Dincuţă:

Aveam 19 ani pe vremea aceea şi cel mai emoţionat am fost când a intrat în vestiar Gică Popescu, fostul preşedinte al federaţiei. M-a văzut mai mic şi mi-a zis aşa: Dacă joci prost, o să mai joci, că eşti tânăr. Dar dacă joci bine, te iau la naţională. Şi în anul ăla am fost cu naţionala în Brazilia! Problema noastră la meciurile cu Liverpool a fost că arbitrii nu ne-au lăsat să câştigăm!

Alexandru Pall:

Trebuie să spunem că Liverpool a fost peste noi cu o clasă. Dar pe noi nu ne doare ce a fost, ci ceea ce se va întâmpla de aici încolo. Trebuie să avem grijă de copii, să avem centrele de juniori care să asigure viitorul! Franţa şi alte ţări se îngrijesc de asta de multă vreme! Unde este centrul de juniori al Petrolului?

Camil Oprişan:

Noi eram campionii unei ţări comuniste. Eram mici. Puteam să ne calificăm după cele trei meciuri dacă n-am fi avut parte de acele arbitraje. Este cât se poate de clar. Ţin să mulţumesc organizatorilor pentru acest eveniment şi doresc să aduc un omagiu celor care nu mai sunt printre noi...

Eduard Iuhas:

Sărbătorim victoria cu Liverpool, dar confruntarea cu echipa engleză se referă şi la faptul că Petrolul a câştigat campionatul în acel an. Este, totodată, şi ultimul titlu al Petrolului.

Primăria Buşteni... aşa DA.



Pe bannerul evenimentului, pe lângă sponsorii oficiali ai noii grupării FC Petrolul Ploieşti au fost prezenţi şi câţiva sponsori din oraşul Buşteni, dar ceea ce a “sărit “în ochi a fost logo staţiunii de pe Valea Prahovei, interesant şi trist este faptul că pe acelaşi banner nu a apărut logo municipiului Ploieşti, ceea ce înseamnă ca factorii de decizie din Consiliul Local, au ignorat total succesul de acum 50 de ani şi evenimentul de miercuri seara, deşi la “party “au fost prezenţi şi politicieni locali, acest fapt dovedind lipsa de respect şi admiraţie pentru acest eveniment.



Petrecerea seniorilor.

După ce s-a terminat conferinţa de presă, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o petrecere, toţi cei prezenţi s-au distrat de minune, au glumit şi au făcut poze cu seniorii, iar ca seara de gală să se încheie cum se cuvine a fost adus un imens şi delicios tort aniversar, tort făcut cadou de gazda evenimentului Club Laguna şi primarul Busteniului, Emanoil Savin.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *