10.11.2016

Comunicat de presă.Penitenciarul de Femei Târgşor va organiza activități dedicate marcării Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare.


 În perioada 10.10.-14.10.2016, Penitenciarul Târgșor va organiza activități dedicate marcării Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare.
 Specialiștii Sectorului Educație și Asistență Psihosocială vor desfășura diferite acțiuni, cu scopul de a promova educația în penitenciare și de a intensifica relația de colaborare cu partenerii comunității.
Împreună cu reprezentanții organizațiilor guvernamentale,ai instituțiilor publice care desfășoară activități în Penitenciarul Târgșor și alături de persoane private de libertate,tematica specifică va fi dezbătută în cadrul următoarelor manifestări: Conferința regională ,,Ziua Educației în penitenciare’’ organizată la Biblioteca Județeană Nicolae Iorga, în intervalul orar 09.30-12.00, în colaborare cu Penitenciarul Ploiești, expoziție cu vânzare a obiectelor decorative și tradiționale confecționate de persoanele custodiate, concursuri tematice,  activități de asistență psihologică și asistență socială .
         Evenimentele vor fi înregistrate și apoi retransmise prin rețeaua de televiziune cu circuit închis din penitenciar,pentru a permite accesul tuturor persoanelor custodiate la temele dezbătute.
        Recunoaşterea profesională internaţională şi sublinierea importanţei funcţiei educative a instituţiilor de detenţie s-a materializat şi în contextul colaborării cu Asociaţia Europeană pentru Educaţie în Penitenciar (EPEA). În acest sens, în anii 2014 şi 2015, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost parte a demersurilor privind celebrarea zilei de 13 octombrie, ca Zi Internaţională a Educaţiei în Penitenciare, organizând activităţi tematice, valorizate la nivel european.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *