10.16.2016

Spectacol unic la Aniversarea a 50 de ani de la victoria cu Liverpool. (foto şi video)




Sâmbătă seară pe stadionul “Ilie Oana “în prezenţa a peste 5 000 de spectatori conducerea echipei AS Petrolul 52 Ploieşti (urmaşa fostei echipe Petrolul Ploieşti) a organizat Aniversarea a 50 ani de la Victoria echipei Petrolul Ploieşti împotriva campioanei campioanei mondiale, FC Liverpool (Petrolul Ploieşti – FC Liverpool 3-1, turul 1 Cupa Campionilor Europeni, 12 octombrie 1966).



Surprizele pregătite de conducerea grupării ploieştene au constat în prezentarea celor care au făcut parte din echipă care au învins pe Liverpool, apoi a avut loc un meci de old-boys  intre “Old-Boys “Petrolul şi o Selecţionata a Văii Prahovei, seniorii găzarilor învingând cu scorul de 4-1, iar la sfârşit seniorii în acordurile muzicale ale Filarmonicii “Paul Constantinescu “Ploieşti au fost premiaţi şi au făcut un tur de onoare a stadionului, primind ropote de aplauze.

Eroii de acum 50 ani au primit flori tablouri, tricouri aniversare și eșarfe.

O bilă albă (de data aceasta) primind şi Primăria mun. Ploieşti care a asigurat tot protocolul pentru asemenea eveniment şi a cedat gratis stadionul, pentru ziua de sâmbătă.





Cele două echipe de old-boys au fost următoarele:

 Petrolul Ploiești

Ion Catană – Mihai Oancea, Nicolae Constantin, Valeriu Răchită, Paul Gușă – Marian Grama, Cristian Vlad, Marcel Abăluță, Eugen Baștină – Costel Ilie, Ciprian Pură. Au mai intrat pe teren: Mihai Afiliu, Laurențiu Costache, Daniel Zafiris, Petrică Butufei, Ion Cojocaru și Sandu Pitulice.

Selecționata Văii Prahovei

Florin Dogaru – Alin Miloiu, Valeriu Dumitrache, Sorin Țoc, Valentin Marina – Ciprian Stăncescu, Marian Brânză, Cornel Vișan, Dan Dorobeț – Emanoil Savin, Nicolae Ene. Au mai evoluat: Duțu Sebastian, Vasile Nicolae, Florin Dogaru, Cosmin Teodorescu.

Pentru că surpriză să fie plăcută, la finalul manifestaţilor şi înainte de meciul din campionat, Petrolul Ploieşti – CS Cornu, atacantul echipei Petrolul 52 Ploieşti, Decebal Nae, a cerut-o în căsătorie pe Alina Denişa, iubita sa, cererea fiind făcută pe gazon.



Spectacolul – eveniment s-a încheiat cu victoria noului Petrolul Ploieşti.

AŞ Petrolul 52 Ploieşti a învins gruparea CS Cornu cu scorul de 3-1, în cadrul etapei a 9 a din Liga A Prahova, astfel completând seara magică de la Ploieşti.



Octavian Dincuta “Bibi “, a avut onoarea să dea lovitura de începere.

Prima fază a meciului a avut loc în minutul 13, D. Gheorghe fiind la câțiva centimetri de gol, după un corner executat de Claudiu Tudor.

Primul gol a venit în minutul 26, căpitanul “lupilor “Claudiu Tudor a transformat lejer penalty-ul acordat la un presupus fault asupra lui Ilie Dumitrescu:

În minutul 35, Gabriel Nae a şutat puţin pe lângă poarta de la 14 metri.

În minutul 39, oaspeţii au adus pentru câteva secunde liniştea pe “Ilie Oana “, Băcioiu a centrat în forță, iar Zamfir a înscris lejer, după o gafă a lui Chiş. A reluat în poarta goală:

Scor 2-1 la pauză, în ultimul minut al primei reprize, Răzvan Catana, a înscris din unghi după o gafă monumentală a portarului advers, însă în prima repriză oaspeţii au arătat că nu au venit doar să asiste la sărbătoarea lupilor.

În debutul celui de al doilea mitan, Șovăială, a şutat în forţă de 16 metri, mingea trecând milimetric peste bară transversală.

 În minutul 31., galben – albaştrii au închis tabela, atunci când Ilie Dumitrescu a şutat în forţă în interiorul careului advers, iar căpitanul oaspeţilor Pârvan a deviat mingea în propria poarta.

Scor final 3-1 pentru Petrolul 52 Ploieşti, o victorie care menţine gruparea lupilor galbeni pe prima poziţie în clasamentul Ligii A Prahova şi a încheiat seara de sărbătoare dedicată împlinirii a 50 ani de la victoria cu Liverpool.

În etapa viitoare Petrolul se va deplasa la Petrolul Băicoi, partida fiind programată marți de la ora 15:00.

Petrolul Ploiești: Chiș – Olaru, Prunescu, Chiriță, Catană – Butufei (88 Ursu), Cl. Tudor (cpt) – Dumitrescu (90+1 Velisar), Vintilă, D. Gheorghe (76 S. Petre) – Nae (63 Jipa). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Cornu: Stroescu: Zamfir, Pârvan (cpt), O. Gheorghe, Amăriei – Herea, Prodan (68 Teodorescu), Gavrilă (59 Simion), Jinga (86 Oprea) – Băcioiu – Șovăială (56 Irimescu). Antrenor: Mihai Dinu.

Suporterii au realizat o coregrafie fabuloasă.



Pentru că spectacolul să fie fabulos, suporterii “petrolişti “au pregătit o coregrafie demnă de marile stadioane ale Europei.





În peluza 1 “Peluza Ilie Oana “, a fost afişat fanionul de la meciul din 12 octombrie 1966, acesta fiind înconjurat de cartoane reflectorizante, iar pe gard arborat un imens banner cu „Mândria atâtor generaţii, trofeul la care nici nu visează alţii!”, în tribună a II-a fost ridicat un mash, pe care era postata copia fidelă din ziarul Sportul popular din data de 13 octombrie 1966, atunci când scria despre victoria Petrolului împotriva englezilor, pe gard apărând mesajul „Ziua în care am avut Europa la picioare!”, coregrafia fiind completată de membrii Peluzei a II-a, aceştia reproducând pe un banner copia fidelă a tabelei de marcaj din 12 octombrie 1966, atunci când pe această apărea scorul de 3-1, bannerul fiind încadrat de steaguri cu chipurile celor 12 jucători din meciul împotriva cormolanilor  şi pe două bannere mesajul „Purtăm cu toţii în suflet o mare victorie/Ce ne aminteşte de Petrolul în perioada sa de glorie!”.

În minutul 66, suporterii de la cele două peluze şi tribuna a 2 a au aprins zeci de torţe şi fumigene, colorate în albastru, galben şi roşu şi pentru aproximativ 5 minute tot stadionul a fost aproape “inundat “de fum.

Sâmbăta, 15 octombrie 2016, va rămâne cu siguranţă în memoria “lupilor galbeni “, fiind o seară de povestit nepoţilor, atât ca fotbal dar şi ca un spectacol coregrafic de excepţie realizat de cei mai “frumoşi “suporteri din România.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *