10.10.2016

Tricolul LMV Ploiesti s-a calificat in faza a 2 a din Cupa Romaniei .Știința Bacău – Tricolorul LMV Ploiești 1:3 (21:25, 17:25, 26:24, 21:25)

Știința Bacău – Tricolorul LMV Ploiești 1:3 (21:25, 17:25, 26:24, 21:25)
Noul sezon competițional în voleiul masculin românesc a început prin desfășurarea primei faze a Cupei României, Tricolorul LMV Ploiești jucând, astăzi, în deplasare, pe terenul Științei Bacău.
Echipă nou-promovată în prima divizie a țării, care s-a calificat în faza I a Cupei României după un tur preliminar cu Dinamo, Știința Bacău a creat ceva probleme jucătorilor pregătiți de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu. Însă, Tricolorul LMV a rezolvat cu bine problemele schițate de echipa adversă, câștigând partida în patru seturi.
Primul set
Știința Bacău a avut un debut foarte bun de meci, câștigând primele trei puncte, după care a menținut un avantaj de două lungimi până la timeout-ul tehnic, scor 8:6. Tricolorul LMV a replicat prin trei puncte la rând, după care a început să se desprindă.
A fost, mai întâi, 13:10, apoi 15:11, pentru a se ajunge la 19:12. Din acel moment, Știința a revenit în joc, reducând ecartul la un singur punct, după un parțial de 9:3, scor 22:21. Tricolorul LMV a închis, însă, setul cu trei puncte consecutive, scor 25:21.
Al doilea set
Setul secund a fost controlat în mare parte de elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu. Tricolorul LMV s-a desprins de la 11:9, după patru puncte câștigate la rând.
Apoi, chiar dacă Știința a redus ecartul la patru puncte, scor 16:12, Tricolorul LMV Ploiești a revenit în control, distanțându-se la șapte puncte, scor 20:13, pentru a încheia actul cu o diferență de opt lungimi, scor 25:17.
Al treilea set
Coordonatele s-au schimbat în actul al treilea, Știința Bacău având inițiativa, distanțându-se repede la două puncte, scor 5:3. Tricolorul LMV a egalat, însă gazdele au replicat, majorând ecartul chiar la patru puncte, scor 13:9.
A urmat o scurtă revenire a Tricolorului LMV, care s-a apropiat la 16:14, dar Știința a reușit trei puncte la rând, majorând diferența la cinci lungimi.
„Tricolorii” nu au lăsat lucrurile astfel, preluând conducerea, după un parțial de 8:2, scor 22:21. Totuși, Știința Bacău a ajuns prima la minge de set, revenind în frunte la 24:23. Tricolorul LMV a salvat prima șansă a gazdelor de a închide actul, însă nu și pe cea de-a doua, moldovenii prelungind meciul, după ce și-au adjudecat setul cu 26:24.
Al patrulea set
Setul următor a început ca într-un montagne russe. Știința Bacău s-a distanțat la 6:1, respectiv 8:2, după care Tricolorul LMV a preluat conducerea, în urma unui parțial de 8:1.
Apoi, după un moment de echilibru, Tricolorul LMV s-a desprins la 15:12, prin trei puncte consecutive. Ecartul a „înghețat” la două-trei puncte, după ce nicio echipă nu a mai reușit să câștige pe propriul serviciu.
Prima echipă care a spart tiparul a fost Tricolorul LMV, care a dus scorul la 23:19, iar apoi și-a procurat patru mingi de meci. Știința a salvat prima șansă a ploieștenilor, însă Tricolorul LMV a închis actul la 25:21, obținând victoria și calificarea în faza a II-a din Cupa României.
Tricolorul LMV a început în formula Jose Carrasco Angulo (coordonator), Windson Ferreira (universal), Aleksandar Milivojevic, Hiroshi Centelles (extreme), Vladan Aleksic, Kostiantyn Riabukha (centri) – Goran Skundric (libero). Au mai jucat Kostiantyn Zhylinskyi (centru, în setul patru și pe finalul celorlalte seturi), Andrei Grigoraș (universal), Tudorel Farcaș, Florin Voinea (extreme). În plus, în setul 4, Centelles a trecut în locul lui Ferreira, ca universal.
În faza a II-a din Cupa României, Tricolorul LMV Ploiești se va confrunta cu echipa campioană, SCM U Craiova. Meciul tur este programat în Oltenia, pe 16 noiembrie, iar returul – în Sala „Olimpia” din Ploiești, pe 23 noiembrie.

sursa: http://tricolorullmvploiesti.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *