11.29.2016

COMUNICAT DE PRESĂ PENITENCIARUL PLOIESTI . „Adolescență fără delicvență”


Astăzi, 29 noiembrie 2016, 40 de elevi de la Liceul Tehnic ”Gheorghe Lazăr” Plopeni,  alături de profesori diriginți au participat la sediul Penitenciarului Ploiesti, la dezbaterea interactivă "Adolescență fără delicvență", inițiată și organizată de personalul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială.
Proiectul ”Adolescență fără delicvență” urmărește să aibă un impact important atât în rândul tinerilor, cât și al persoanelor private de libertate participante la activitate, să conducă la limitarea delicvenței juvenile prin conștientizarea consecințelor comportamentelor infracționale, dar și să contribuie la prevenirea abandonului școlar.
            Ateliere de lucru au vizat, în principal, informarea  și conștientizarea adolescenților cu privire la răspunderea penală în cazul minorilor și tinerilor, tipurilor de infracțiuni, consecințele și cauzele comiterii de infracțiuni, alternative sociale dezirabile.
Cu aceasta ocazie, elevii prezenți la activitate au avut posibilitatea să discute interactiv cu șapte persoane private de libertate clasificate în regim semideschis și cu psihologii sistemului penitenciar. Ateliere au fost moderate de doamna subcomisar de penitenciare Toma Magdalena, director adjunct Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploiești.
Scopul acestor ateliere comune este de a crește gradul de conştientizare de către elevi şi de către persoanele condamnate cu privire la cauzele, condiţiile favorizante, factorii de risc, precum şi consecinţele juridice şi sociale ale infracţiunilor.
           Prin acţiunea comună a familiei, a şcolii, a instituțiilor sociale, printre care si instituția penitenciară, se pot dezvolta deprinderi sociale dezirabile și se contribui la însușirea exigenţelor  sociale și morale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *