12.09.2016

INFORMARE DE PRESĂ Împreună pentru comunitate “Poveste din Betleem”



Vineri, 09 decembrie 2016, începând cu orele 17,30  Penitenciarul Ploiești împreună cu Asociația ”Compassion&Care” și Cercul Militar Ploiești vă invită la spectacolul de colinde Poveste din Betleem”, Editia a II-a organizat în cadrul  Cercului Militar Ploiești – str. Golești nr. 6
            Calvin Coolidge  ne spunea ”Crăciunul nu este o perioadă, niciun sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.”
Sărbătorile şi timpul sacru din preajma întâmpinării Crăciunului reprezintă o perioadă marcată de o puternică încărcătură emoţională, pentru fiecare dintre noi, Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei, a renaşterii spirituale, este perioada în care simțim nevoia, poate mai mult ca oricând, să fim alături de cei dragi, să oferim dar și să primim, să ajutăm sau să fim ajutați.
Realizarea acestui eveniment a fost posibilă datorită dragostei și pasiunii artiștilor participanți de a promova valorile sociale pozitive. Activitatea își propune să sensibilizeze opinia publică cu privire susținerea unor categorii sociale vulnerabile, să încurajeze coeziunea  socială, oferind posibilitatea membrilor comunității de a petrece momente plăcute, într-un cadru cultural deosebit.
          Colindele sunt unele dintre cele mai vechi datini instituite în întreaga lume creștină. Nu există popor creștin care să nu fi cunoscut de-a lungul vremii și obiceiul colindelor, cu atât mai mult românii a căror tradiție se împletește cu acestea și se pierde în istorie.
          Spiritul Crăciunului, în ansamblu, se datorează în primul rând colindelor, care reușesc să sensibilizeze sufletele oamenilor și să le insufle cele mai frumoase, calde și sincere sentimente față de semenii noștri.
În concert vor performa:
l  Corala Camerală MUZICOR dirijor d-nul Cornel Mutu
l  Domnul Nicolae Vicol
l  Papuc Maria - Şcoala Populară de Arte Ploieşti, clasa d-nei profesoare Camelia Vasilescu.
l  Teodora Gheorghe – elevă a Școlii generale ”George Coșbuc” Ploiești
l  Grupul vocal al Penitenciarului Ploieşti „Brâul muntenesc”, coordonat de d-na profesoară Angelica Ianculescu

Sperând că v-am trezit interesul şi că fiecare dintre dvs. consideraţi importantă grija faţă de semenii nostri aflaţi în situaţii de vulnerabilitate, vă asteptam să fiţi prezenţi alături de noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *