12.15.2016

Tricolorul LMV Ploiesti a debutat cu o infrangere in Europa. AJ Fonte do Bastardo Azores – Tricolorul LMV Ploiești 3:1 (24:26, 25:13, 25:22, 26:24)

Sala: Complexo Desportivo Vitorino Nemesio, Praia da Vitoria. Spectatori: 357.
AJ Fonte do Bastardo Azores: 3. Matthew Pollock (SUA, centru), 5. Pedro Rangel (Mexic, coordonator),  7. Kristopher Johnson (SUA, centru), 13. Caique Silva (Brazilia, extremă), 14. Diogo Morais (universal), 15. Scott Rhein (SUA, extremă) – 6. Carlos Teixeira (libero); 8. Joao Ribeiro (extremă), 10. Jose Monteiro (coordonator).
Antrenor: João Miguel Sequeira José.
Tricolorul LMV Ploiești: 7. Aleksandar Milivojević (Muntenegru, extremă), 8. Andrei Grigoraș (universal), 10. Hiroshi Centelles (Cuba, extremă), 12. Vladan Aleksić (Serbia, centru), 13. Kostiantyn Riabukha (Ucraina, centru), 18. José Carrasco Angulo (Venezuela, coordonator) – 2. Goran Škundrić (Serbia, libero); 9. Florin Voinea (extremă), 5. Cosmin Ghimeș (coordonator), 14. Tudorel Farcaș (extremă).
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
Arbitri: Dominik Biegajlo (Anglia) și Vladimir Cvetkovic (Serbia).
Tricolorul LMV Ploiești a debutat miercuri noapte în CEV Challenge Cup, evoluând, în deplasare, împotriva campioanei Portugaliei, AJ Fonte do Bastardo Azores, în confruntarea din 16-imile de finală ale competiției europene. Echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a avut o evoluție bună la prima apariție pe scena internațională, într-un meci care s-a încheiat cu mult după miezul nopții în România, însă rezultatul nu a fost cel dorit.
În primul set, cele două echipe au părut mai mult că se testează reciproc. Dar, Tricolorul LMV a avut inițiativa în prima parte, conducând cu 5:3 și 9:7. Gazdele au egalat, iar la al doilea timeout tehnic au preluat conducerea pentru prima dată, după două puncte la rând, scor 16:15.
Portughezii au ajuns chiar la 22:20, blocând perfect atacurile ploieștene. Dar, cu Milivojevic exact la serviciu, Tricolorul LMV a revenit în frunte, cu Centelles în rolul principal, scor 23:22. Fonte do Bastardo a egalat, dar un serviciu greșit a oferit ploieștenilor minge de set. Gazdele au egalat, din nou, însă Centelles a închis conturile în primul act, scor 26:24.
Setul al doilea a aparținut amfitrionilor. Tricolorul LMV a pierdut contactul cu adversarii, după ce conducea cu 3:2. Cu americanii Johnson și Pollock extrem de inspirați la fileu, gazdele au fost în control pentru o perioadă bună de timp, reușind o incredibilă serie de opt puncte consecutive. O perioadă în care Carrasco a fost schimbat, după ce s-a lovit ușor în peretele de pe marginea sălii, încercând să salveze o minge (nu a fost nimic grav, iar coordonatorul venezuelean a revenit ulterior în joc). De acolo, chiar dacă au mai echilibrat jocul, revenind la 13:7, ploieștenii au cedat setul, AJ Fonte do Bastardo impunându-se cu 25:13.
În actul următor, gazdele s-au desprins la 4:2, dar Tricolorul LMV a răspuns foarte bine, egalând, iar Riabukha a adus oaspeții în avantaj la primul timeout tehnic, scor 8:7. Aleksic și Centelles, cu Riabukha în formă la serviciu, au adus echipa ploieșteană chiar la două puncte în frunte, scor 9:7, iar Carrasco și Grigoraș, cu un as, au menținut ecartul, scor 11:9.
Diferența a rămas de două puncte la cel de-al doilea timeout tehnic, cu Centelles punctând decisiv. Dar, a urmat revenirea gazdelor, care au punctat de trei ori consecutiv la reluarea jocului, preluând din nou conducerea. Grigoraș și Riabukha, cu un blocaj, au readus Tricolorul LMV în frunte, scor 21:20, dar a urmat o perioadă neclară în jocul ploieștenilor, iar echipa din Azore a punctat de patru ori la rând, în pofida unui timp de odihnă cerut de antrenorul Sergiu Stancu. Grigoraș a întârziat deznodământul setului, Pollock închizând actul la 25:22 pentru gazde.
În setul al patrulea, americanii Pollock și Scott Rhein și brazilianul Caique Silva, unul dintre liderii campionatului lusitan, au distanțat gazdele treptat, la 8:5, respectiv 11:7. Apoi, scorul a căpătat proporții, gazdele ajungând la 16:10.
A urmat, însă, o revenire excepțională a Tricolorului LMV, care a demonstrat că nu cedează niciodată. Farcaș, intrat în locul lui Centelles, și Aleksic au apropiat ploieștenii la 16:14. Iar, de la 19:17, Tricolorul LMV a traversat o perioadă excelentă, cu Grigoraș în prim-plan, revenind în frunte, după patru puncte consecutive.
Cu Ghimeș intrat pentru serviciu, Grigoraș a extins avantajul ploieștenilor, scor 23:20. Dar, și gazdele au avut un răspuns pe măsură, ținând cont de miza setului, ajungând la minge de meci, după patru puncte consecutive. Riabukha a egalat, dar Johnson a replicat pentru portughezi, iar echipa din Azore a închis setul la 26:24.
Astfel, AJ Fonte do Bastardo Azores a câștigat partida cu 3:1, după o oră și 58 de minute de joc. Acum, Tricolorul LMV are nevoie de un succes în trei sau patru seturi în returul din Sala „Olimpia” pentru a împinge confruntarea în „setul de aur”, meci programat miercuri, 21 decembrie, de la ora 18:00.
sursa:TricolorulLMVPloiesti.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *