sâmbătă, 10 decembrie 2016

Volei Club Caransebeș – Tricolorul LMV Ploiești 3:1 (20:25, 30:28, 25:21, 25:19)

Tricolorul LMV Ploiești a început returul Fazei I din Divizia A1 la volei masculin, în această seară, pe terenul echipei Volei Club Banatul Caransebeș. În ultimul meci de la nivel național din 2016, echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a început bine meciul din Banat, controlând primul set.
Cu Centelles revenit în formula de bază, după o absență de o lună, Tricolorul LMV a impus ritmul încă de la început. Pe serviciul lui Grigoraș, echipa ploieșteană s-a desprins la trei puncte, Riabukha, Milivojevic, Centelles și Aleksic ducând scorul la 5:2, respectiv 8:5. Gazdele au revenit în joc, scor 9:8, însă jocul solid prestat de Riabukha (cu un as), Carrasco, Skundric au desprins Tricolorul LMV chiar la patru puncte, scor 13:9.
Ploieștenii au continuat să se distanțeze, majorându-și ecartul la șase puncte, scor 17:11, apoi chiar la opt lungimi, cu un serviciu bun al lui Carrasco, scor 21:13. Echipa din Caransebeș a mai redus din handicap pe final, însă Tricolorul LMV a închis setul la scorul de 25:20.
Setul secund a început perfect pentru Tricolorul LMV, cu Milivojevic excelent la serviciu și Riabukha la blocaj, scor 4:0. După timeoutul cerut de antrenorul Răzvan Parpală, Volei Club Caransebeș a revenit, mai întâi la un singur punct (scor 4:3), după care a preluat conducerea, scor 10:9, distanțându-se la două puncte, apoi, scor 12:10.
Tricolorul LMV a avut un răspuns pe măsură, jucând mult mai atent în momentele care au urmat, întorcând rezultatul de pe tabelă după un parțial de 10:1! Dar, de la scorul de 20:13, echipa ploieșteană a început să comită tot mai multe erori ușoare, permițând gazdelor să revină în joc, bănățenii recuperând treptat și egalând situația după un parțial de 10:3, încheiat cu patru puncte consecutive.
Tricolorul LMV a menținut pe moment avantajul minim, dar jocul la blocaj al gazdelor a părut mult mai inspirat, iar Volei Club Caransebeș a preluat conducerea, scor 25:24. Centelles, Aleksic și Milivojevic au păstrat echipa ploieșteană în set, însă un atac în fileu al celui din urmă a oferit actul gazdelor, scor 30:28, probabil, momentul care a schimbat soarta meciului.
În setul al treilea, antrenorii Stancu și Marinescu l-au trimis pe Voinea în formula de bază, Tricolorul LMV părând că și-a regăsit ritmul de joc, distanțându-se la 8:4. Bine serviți de Carrasco, Voinea, Riabukha și Centelles au menținut avantajul ploieștenilor, scor 10:6, respectiv 12:8. Volei Club Caransebeș a revenit, însă, și de această dată, egalând la 13.