10.11.2014

Alerta maxima intre autoritati ...Nu a fost publicat traseul suporterilor unguri.

Jandarmeria s-a ferit să publice traseul şi ora de sosire a trenului de la Budapesta, de teama unor ciocniri între fani, iar principala temere se leagă de suporterii veniţi individual. Care ar putea face probleme în oraş!

Ciocnirile din toamna anului trecut i-au pus în alertă pe reprezentanţii Jandarmeriei. Peste 3.000 de mascaţi vor asigura securitatea în Capitală, iar alţi 6.500 de poliţişti îi vor seconda în ţară! Ultimii, de-a lungul traseului urmat de trenul cu fani veniţi de la Budapesta şi pe principalele drumuri pe care ar putea ajunge suporteri maghiari. 

O gară din trei
Principala problemă este a garniturii pe şine. Jandarmeria s-a ferit să publice traseul şi ora sosirii suporterilor maghiari în Capitală! Chiar şi gara finală este o necunoscută. Există trei variante:

- Gara Obor, cea mai apropiată de stadion, însă una în care s-ar crea înghesuială, iar forţele de ordine ar putea avea probleme;
- Gara Băneasa, mai aerisită, însă aflată la o distanţă mare de Arena Naţională
- Gara de Nord, în care jandarmii ar controla uşor suporterii, însă s-ar putea isca incidente între fani şi alţi călători

Vin peste 4.000
O altă problemă: printre cei 3.000 de suporteri sosiţi din Budapesta vor fi şi mulţi veniţi individual. Aceştia nu vor putea fi direcţionaţi către fan-zone-ul creat lîngă Arena Naţională, ci ar putea ajunge cu uşurinţă în Centrul Vechi sau alte zone ale Capitalei! 

În plus, numărul exact al fanilor Ungariei este greu de aproximat. "Sînt mulţi etnici maghiari care şi-au luat bilete în sectoarele destinate românilor. Vor sta în grupuleţe. Numărul total al susţinătorilor «naţionalei» vecine ar sări de 4.000!".

Fan-zone pe Electroaparataj
Suporterii care sosesc cu trenul vor fi transportaţi direct lîngă stadion cu autobuze puse la dispoziţie de Primărie. Aceştia se vor opri în zona terenului de fotbal Electroaparataj, amplasat în imediata apropiere a peluzei în care sînt situate sectoarele destinate fanilor maghiari.

Poză lîngă Corvin!
Ieri, pe internet au apărut o mulţime de poze ale fanilor maghiari sosind înspre Bucureşti. Un grup numeros s-a pozat lîngă statuia lui Matei Corvin din Cluj-Napoca, iar alţii s-au fotografiat în Arad, Oradea sau Deva.

"Premergător competiţiei au avut loc întîlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor ungare şi ai galeriei echipei oaspete. Cei din urmă au fost informaţi cu privire la legislaţia românească"
Direcţia de comunicare a Jandarmeriei Române

1.000 de agenţi de ordine vor fi dispuşi în jurul stadionului

40 de autocare îi vor aştepta pe fanii maghiari pentru a-i duce la arenă

5 galerii din Ungaria vor fi reprezentate la meci: Ferencvaros, Ujpest, Debrecen, Kispest şi Diosgyor.

sursa:www.gsp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *