10.10.2014

CSU Asesoft "cosmarul " oradenilor . CSM Oradea – CSU Asesoft 73-90 (47-46)


Atmosfera excelentă din cadrul lotului și succesele pe linie din primele partide oficiale au fost motive suficiente pentru ca CSU Asesoft să „înfigă” steagul victoriei și la Oradea, vineri seară. Fără Mohammed și Labovic, lăsați în afara lotului, și cu Burlacu în continuare nerefăcut, ploieștenii au predat o lecție de baschet în partea secundă, „obicei” care pare să devină marcă înregistrată în noua ediție de campionat.
Mai degrabă cu gândul la deplasarea din Rusia, și preocupați să evite alte accidentări nedorite care le-ar putea da planurile peste cap în debutul acestui sezon, elevii lui Arnautovic au căutat să-și dozeze efortul pe terenul vicecampioanei. Ușor visători în apărare, unde au primit multe puncte ușoare de sub propriul panou, majoritatea venite pe mâna tandemului Krapic – Pantic, scor 26-17 (min 8), ploieștenii s-au văzut nevoiți să strângă rândurile pe finalul primului sfert, pentru a nu le oferi gazdelor șansa să se distanțeze prematur.
Un parțial de 11-0 conturat de reușitele din acțiune ale lui Flowers a aruncat presiunea în tabăra adversă, însă replica orădenilor a fost una „de efect”, din partea lui Pașca. Extrema CSM-ului a „încărcat” două aruncări din spatele semicercului în tot atâtea minute și, în ciuda coșurilor spectaculoase semnate de Runkauskas și Brown, pe finalul primei părți, gazdele au intrat în avantaj minim la vestiare.
Echilibrul a continut să persiste și în debutul reprizei secunde, cu un ușor „plus” pentru campioni, al căror joc la intercepție a oferit posibilitatea unor contraatacuri finalizate cu siguranță de Pelekanos. De altfel, grecul a ieșit la rampă și pe atacurile poziționale, profitând din plin de „împerecherea” cu Subotic, care nu a putut ține pasul cu experimentatul jucător al Asesoftului. Dacă în plan ofensiv mecanismul gândit de Arnautovic a dat roade, printr-o circulație rapidă a mingii, americanul Cooper a trecut la „munca de jos” pe faza de apărare. Prezența impunătoare, în spațiul de trei secunde, a centrului de peste Ocean, a avut efectul scontat, orădenii fiind puși în situația de a greși aruncări la prima vedere ușoare.
În avantaj de 12 puncte la intrarea în ultimul sfert, „alb-albaștrii” au ținut să se asigure că nu vor trăi periculos finalul de meci. Runkauskas și-a continuat recitalul de la distanță, Cooper a început să devină productiv la interior, iar Brown, preocupat mai mult să-și pună coechipierii în valoare decât să înscrie, a accelerat atunci când a fost cazul pentru a elimina orice dubiu în privința învingătoarei, scor final 73-90.
În grafic după două etape, CSU Asesoft are doar câteva zile la dispoziție pentru a pune la punct ultimele detalii înaintea debutului în noul sezon din EuroCup. Luni după-amiază, campionii vor pleca în Rusia, la Volgograd, unde vor încerca, miercuri seară, să repete „magia” din urmă cu un an, când au învins pe terenul lui Khimki, furnizând una dintre cele mai mari surprize ale sezonului regulat.

Scorul pe sferturi: 26-20, 21-26, 10-23, 16-21
CSM Oradea: Hatten (13p, 4rec, 4pd, 2×3), Markovic (9p, 4rec, 2pd, 2×3), Pașca (6p, 2×3), Popescu (1rec), Dillon (8p, 7rec, 6pd), Subotic (7p, 2rec, 2pd), Krapic (16p, 6rec, 2pd, 2×3), Țibârnă (2p), Pantic (12p, 4rec, 1cap), Pop, Hora
Echipa: 2p-55%, 3p-38%, FT-71%, 29rec, 18pd, 18mp, 3mc, 1cap
CSU Asesoft: Szijarto (1rec, 1cap), Pelekanos (24p, 4rec, 2pd, 5×3), Brown (11p, 3rec, 11pd, 1×3), Negoițescu (1p, 3rec), Lee (19p, 2rec), Cooper (6p, 6rec), Flowers (14p, 8rec, 6pd), Runkauskas (15p, 3rec, 4×3), Dogaru, Movileanu
Echipa: 2p-62%, 3p-38%, FT-75%, 28rec, 20pd, 9mp, 11mc, 1cap

sursa:www.csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *