10.04.2014

Emotii doar pana la pauza. Campionii s-au calificat in sferturile Cupei Romaniei .71-97 (33-35)

foto:csuasesoft.ro













Un joc cu două reprize diametral opuse, în care valoarea și experiența campionilor au făcut ca scorul să capete proporții în partea secundă. Cam acesta a fost, pe scurt, filmul confruntării de la Craiova, o avanpremieră mai mult decât reușită pentru derbiul din prima etapă a Ligii Naționale, de la Cluj.
Vladimir Arnautovic a decis să-i lase în afara lotului pentru jocul de la Craiova pe americanii Alhaji Mohammed și Chris Cooper, asta în vreme ce căpitanul Cătălin Burlacu nu a fost trecut pe foaia oficială din cauza unor probleme medicale. În aceste condiții de „austeritate”, în comparație cu meciul din Supercupă, împotriva Energiei Tg. Jiu, campionii s-au încălzit mai greu la Craiova, începutul nefiind pe placul băncii tehnice. Bureau a coordonat ofensiva nebună a gazdelor, care s-au desprins la 14-8 (min 6), pe fondul ratărilor de la distanță ale adversarului, iar Arnautovic a cerut ca mingea să ajungă mai des la interior.
Brown s-a confirmat, luându-și în primire rolul de servant pentru Lee, finlandezul limitându-și de altfel adversarul direct în ambele faze. Cu 10 puncte în primul sfert, nordicul a trecut Asesoftul la conducere, asta și datorită aportului ofensiv oferit de Brown, Pelekanos și Labovic, cu toții conturând un parțial de 9-0 pe finalul secvenței inaugurale. Craiovenii nu au reunțat însă la luptă și Bureau, cu două dunkuri, urmate de un lay-up a răsturnat din nou tabela. Văzând că gazdele forțează tot mai mult din spatele semicercului, Arnautovic și-a trimis „expertul” pe teren. În doar 7 minute, Flowers a înscris la foc automat (4/4 din acțiune!), având ultimul cuvânt într-o primă repriză încheiată în avantaj de ploieșteni, scor 33-35.
Ca și când pauza de aproximativ 10 minute nu l-a scos deloc din ritm, Flowers și-a continuat recitalul în debutul părții secunde. Alte 3 reușite din acțiune au desprins campioana la 37-44, iar craiovenii au intrat în degringoladă. Luat în marcaj „om la om” pe tot terenul, Flowers le-a pasat ștafeta lui Brown și Negoițescu, ale căror coșuri de la distanță au mărit și mai mult ecartul: 47-60 (min 28). Fără nicio reacție din partea oltenilor, elevii lui Arnautovic au continuat să facă legea pe parchet și, cu 10 minute rămase din meci, americanii Brown și Flowers strânseseră deja 40 de puncte.
Siguri de calificarea în sferturi, „alb-albaștrii” nu au slăbit motoarele în ultima secvență, pe care au inaugurat-o printr-un parțial de 15-2! Cu un aport consistent de pe bancă, Negoițescu (8 puncte) și Runkauskas (10 puncte) au ieșit la rampă pe final de partidă, una tranșată după pauză grație experienței, dar mai ales valorii individuale a jucătorilor ploieșteni.
SCM U Craiova: Andrei, Otovic, Bureau, Krstanovic, Bozovic
CSU Asesoft: Brown, Szijarto, Pelekanos, Labovic, Lee


sursa:www.csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *