10.25.2014

Hai să o ajutăm pe micuţa Erica.


Erica Gabriela Ganescu s-a născut la dată de  15 august 2013. 
La câteva ore după naştere, au primit o veste cumplită, Erica are mai multe malformaţii la inima. A fost transportată de urgenţă cu un elicopter SMURD de la Alexandria la Bucureşti, în Maternitatea Giuleşti unde a fost ţinută în viaţă până când a ajuns la Târgu Mureş pentru o intervenţie pe cord.
Această intervenţie a avut loc la 18 zile de viaţă ale Ericăi deoarece malformaţiile ei erau incompatibile cu viaţă. Diagnosticul pus de medici este unul şocant :  ( atrezie de vâlvă pulmonară, defect septal atrial, defect septal ventricular, hipoplazie severă de trunchi de arteră pulmonară şi canal arterial persistent larg respectiv laringian congenital.
La prima intervenţie i –a fost montat un shunt sistemico-pulmonar pentru a putea supravieţui până la următoarea operaţie.
 Erica a fost operată pe 17 martie dedomnul doctor  Eugen Sandica, unul dintre cei mai buni chirurgi cardiologi, de la spitalul HDZ din Bad Oeynhausen, Germania.
A fost o operaţie foarte grea deoarece prima operaţie i-a adus o infecţie , fiind destul de riscant pentru medici să continuie operaţia,din cauza infecţiei .
 Operaţia a durat 10 ore şi jumătate şi i s-a” construit” vâlvă pulmonară, plus că s-au corectat celelalte defecte.
Erica a stat cu sternul deschis până pe 19 martie deoarece există riscul de sângerare masivă însă a avut noroc .
 Din cauza unor complicaţii, micuţa Erica a stat internată 7 săptămâni şi jumătate în Germania, a avut timp de 3 luni un regim alimentar strict, ( a avut Chylothorax ) , o acumulare de grăsime la plămânul stâng şi infecţia nu dispărea din organism , antibioticele nefacandu-şi efectul .
Deşi inima micuţei funcţionează la parametrii normali , în urmă unei operaţii de succes , va trebui să facă şi  alte intervenţii medicale  pentru schimbarea vâlvei şi a conductului. 
Din această cauza, Erica va avea nevoie de  supraveghere medicală,probabil acest lucru fiind pe viaţă . 
Asta presupune controale medicale atât în ţară cât şi în Germania. 
Cei care doresc să o ajute pe micuţa Erica pot sună la numărul de telefon 076 92083 76 sau pot  depune  bani pe următorul Cont:
titular Ganescu Ionela, mama Ericăi.
RO57RZBR0000060011712796 ÎN LEI
RO13RZBR0000060015981879 ÎN EURO

Cod SWIFT : RZBRROBU
Le mulţumim din suflet tuturor celor care îi vor da o şansă la viaţă Ericăi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *