10.19.2014

Victorie lejera.CSU Asesoft – CSU Sibiu 91-71 (42-36)

foto:www.csuasesoft.ro
Oboseala acumulată în deplasarea de la Volgograd și-a pus amprenta pe evoluția campioanei în derbiul cu CSU Sibiu. Asta însă doar în prima jumătate, întrucât fără Pelekanos și Lee, menajați, și cu Burlacu în continuare nerefăcut, ploieștenii s-au întrebuințat serios în partea secundă pentru a obține o nouă victorie care le oferă un plus de încredere pentru meciul cu Lietuvos Rytas, de miercurea viitoare.
La primul în joc Sala Olimpia, în actualul sezon al Ligii Naționale, elevii lui Arnautovic au avut parte de un start lansat. Mohammed și Flowers au încins plasa din spatele semicercului, pentru 22-12 (min 7), iar Perisic s-a văzut nevoit să întrerupă „sângerarea” și să ceară timp de odihnă. Cu o atitudine total schimbată în plan defensiv, ardelenii au început să producă mai ușor în ofensivă, unde americanul Johnson – extrem de inspirat în jocul la intercepție, le-a „servit” lui Seals și Popovic șansa unor puncte ușoare.
Arnautovic a mutat și el, prin introducerea lui Cooper în spațiul de 3 secunde, iar americanul s-a evidențiat în special pe faza de apărare, unde i-a „stins lumina” celuilat Christopher din garnitura Sibiului – Lee, pentru a-și anunța din start intențiile. La fel a procedat și Brown, al cărui coș cu fault, de lângă Johnson, pe finalul primei reprize, i-a oferit campionei un avantaj de 6 puncte la pauză.
De altfel, Brown avea să continue pe aceeași linie și în debutul reprizei secunde, când ploieștenii au mărit strocul pentru a se distanța la 55-43 (min 24). A fost momentul în care Perisic i-a aruncat în luptă pe Lăpuște și Calotă, însă răspunsul sibienilor a venit din partea lui C. Lee. Repoziționat pe poziția sa „naturală”, de extremă de forță, Labovic a început să producă și de sub coș, și nu doar din spatele semicercului, în duelul direct cu Bubnic, scor 67-52 (min 29).
Scenariul sfertului 3 s-a păstrat și în secvența decisivă, una în debutul căreia Arnautovic a optat pentru Runkauskas în rolul conducătorului. Lituanianul s-a achitat bine de sarcini, așa cum și Cooper, la rândul său, a făcut ceea ce știe mai bine sub propriul panou, pentru a îndepărta „pericolele” nedorite. Labovic, din spatele semicercului, le-a închis sibienilor orice portiță în ultimele minute, iar toate gândurile campionilor sunt acum îndreptate spre marea provocare, în fața lui Lietuvos.

CSU Asesoft: Brown, Szijarto, Mohammed, Flowers, Labovic
CSU Sibiu: Johnson, Bojovic, Seals, Popovic, Lee

sursa:www.csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *