11.25.2014

CUTREMUR LA PETROLUL. PERCHEZIȚII DIICOT LA PETROLUL,Dan Capra a fost ridicat de DIICOT

Percheziții DIICOT la Petrolul
În această dimineață, la clubul Petrolul au loc percheziții ale ofițerilor DIICOT. Din informaţiile furnizate de Antena3, este vorba despre un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat este de aproximativ 15 milioane de euro. În acest dosar este vizat președintele Petrolului, Dan Capră. 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).
De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.
Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.

PROCURORUL DE CAZ SPUNE CA AU FOST ORGANIZATE MAI MULTE CIRCUITE FICTIVE

In urma perchezitiilor DIICOT din această dimineata,au fost duse la audieri mai multe persoane printre care patronul clubului Petrolul și asociatii acestuia."Grupul infracțional a creat câteva firme fantomă care au emis documente fictive către mai mulți agenți economici, fără a le înregistra în evidența contabilă. Practic, aceștia au plătit contravaloarea facturilor, însă mărfurile nu au circulat. Este vorba despre un circuit fictiv către activități cu fier vechi, un circuit fictiv creat pe produse farmaceutice și un circuit creat pe livrări de materiale și prestări de servicii fictive.
Împuternicit pe conturile bancare ale societăților fantomă era unul din membrii clubului de fotbal, un administrator. Sumele de bani obținute în urma relațiilor comerciale fictive au fost folosite de membrii grupului pentru preluarea clubului Petrolul și pentru finanțarea ulterioară a acestuia prin creditări succesive", a spus procurorul DIICOT Ploiești.




Dan Capră a ajuns la DIICOT

 În cursul dimineţii de astăzi, administratorul FC Petrolul domnul Dan Capră, a fost adus de către mascaţi la sediul DIICOT. Acesta la iesirea din duba poliţiei a fost însoţit de o persoană de sex feminin, cel mai probabil o rudă a acestuia. Petronul FC P. nu a făcut niciun fel de comentariu în faţa presei.


Grupaj de stiri preluat de pe www.sportonlineph.ro 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *