11.21.2014

In 2015 se va moderniza Hipodromul Ploiesti.

Hipodromul din Ploieşti va fi modernizat anul viitor din  fonduri europene.
Autoritatile locale au semnat joi contractul de excuţie ,acest contract avand o valoare de 15 milioane de euro, proiectul ar putea fi finalizat, cel mai târziu, in luna decembrie anul viitor.
Cele 15 milioane de euro ,pentru moderinizarea hipodromului vor fi asigurate in proporţie de aproximativ 50 la sută din fonduri europene, restul sumei va fii suporatat din bugetul local.
Proiectul prevede  o arena de trap cu piste, drumuri de acces, parcări cu peste 200 de locuri, tribune, grajduri, hangare şi construcţii anexe.
Ideea proiectului de modernizare nu este unica, autoritatile locale din Ploieşti au prezentat proiecte peste proiecte au semnat diverse contracte de modernizare dar au lasat  hipodromului in paragina timp de un deceniu.
În august 2005, autorităţile locale, ( primar Emil Calotă) , au concesionat hipodromul prin licitaţie , unei societati  italiene, care se obligase  să investească în modernizarea acestuia suma de 4,4 milioane euro şi să plătească anual Primăriei Ploieşti o chirie de 71.000 de euro.
Investiţia prevedea  piste, nocturnă, spaţii pentru pariuri, cabinet sanitar-veterinar, locuri de joacă, terenuri de sport şi chiar un hotel în zona hipodromului.
Dar cum doar in Romania se poate intampla, societatea  italiană nu a respectat contractul şi Primaria Ploiesti a inaintat  mai multe procese , dupa ce le-a castigat , municipalitatea a preluat hipodromul liber de sarcini.
In 2008, primarul Andrei Volosevici, a prezentat în un nou  proiect pentru modernizarea hipodromului, proiect care includea,  chiar un heliport dar nu a fost  pus în aplicare.
În septembrie 2010, Consiliul Local Ploieşti a obtinut un împrumut intern ( 40 de milioane de euro) , in vederea unor investiții publice de interes local, între care a fost  inclus şi hipodromul Ploiesti.
Dar... hipodromul a fost (din nou ) lăsat în paragină .
In acest moment , Hipodromul Ploieşti aparţine Consiliului Local ,  are o suprafaţă de peste 20 de hectare si este situat la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti .
Speram ca a treia incercare de modernizare,sa fie realizata.


Foto:romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *