11.08.2014

LUPII AU CASTIGAT FARA EMOTII LA CLUJ.U CLUJ-PETROLUL 0-3

Petrolul a câștigat la scor de neprezentare întâlnirea de sâmbătă seară contra Universității Cluj, pe care a controlat-o cu autoritate, obținând la final 3 puncte extrem de importante și meritate. 
Fără gol în ultimele două etape, ploieștenii au început în forță confruntarea de pe Cluj Arena, dorind să înscrie cât mai repede pentru a se descătușa. Lupii au trecut peste momentele de tatonare și s-au instalat la cârma jocului, Astafei și Tamuz fiind protagoniștii primului sfert de oră, timp în care ambii au avut câte două ocazii, ratate, din păcate, deși se aflau în poziții foarte bune. Mai întâi, în minutul 8, Astafei a reluat cu capul, pe colț, dar Niculescu a respins providențial în corner, după care a preferat un șut în locul unei pase către Albin. Vârful de buzunar a fost urmat de Tamuz, blocat în momentul șutului, după care israelianul a trimis pe lângă, din voleu, în minutul 13. Nici Albin n-a avut mai mult noroc, mijlocașul irosind două lovituri libere cu șuturi în zid și peste poartă. Clujenii au realizat că nu pot face față jocului avântat al haitei și s-au repliat în propria jumătate, stând la cutie în așteptarea unui contraatac izbăvitor. Singura ocazie a studenților s-a consemnat în minutul 20, moment în care Gravenberch a scăpat de marcajul lui Satli, dar a trimis în brațele lui Pecanha. La căpătul primei jumătăți de oră, Mulțescu a mutat la mijlocul terenului, înlocuindu-l pe Haddad cu Priso, și galben-albaștrii au continuat să atace. La o astfel de fază, în minutul 36, Albin a combinat cu Tamuz, iar vârful a pivotat excelent, scăpând de adversarul direct, și a trimis la semi-înâlțime, fără speranțe pentru portarul Niculescu, devenit pentru câteva secunde simplu spectator. Dându-și seama că e loc de mai mult, ploieștenii au forțat în prelungirile primei reprize, când același Tamuz a deviat subtil pentru Alcenat, iar fundașul dreapta a șutat, cu sete, în plasă, la colțul scurt.
Forțat de joc și rezultatul de pe tabelă, Ogăraru a făcut două înlocuiri la pauză și a cerut mai multă consistență în atac, iar Petrolul a acceptat cu luciditate dominarea sterilă a alb-negrilor, lipsiți, însă, de clarviziune la ultima pasă în fața careului advers. Cu toate acestea, Tamuz a avut șansa dublei, în minutul 59, șutul său fiind respins, cu un ultim efort, de către un apărător advers. În replică, ardelenii au avut oportunitatea de a reduce din diferență, în minutul 67, dar Mengolo a nimerit stâlpul din dreapta porții lui Pecanha. Ocazia s-a răzbunat 3 minute mai târziu, când Albin și-a încununat cu gol o evoluție excelentă. Uruguayanul a șutat cu stângul său de aur de la marginea careului, iar balonul a lovit bara înainte de a intra, liniștit, între buturi. Ocazia gazdelor din minutul 81 avută prin Ninu, reluare cu capul respinsă de Pecanha, a fost contracarată imediat de ratarea lui Tamuz, al cărui șut a fost scos de pe linia porții de un adversarDupă această etapă, Petrolul acumulează 28 puncte, rămâne pe locul 3 și are la dispoziție două săptămâni pentru a pregăti ultimele 4 confruntări din finalul acestui an. Unul pe care toată suflarea galben-albastră îl dorește încheiat cât mai bine! Se poate!
U Cluj – Petrolul 0-3
Marcatori: Tamuz (36), Alcenat (45+1), Albin (70)
U Cluj: Niculescu – Ciupe, Ninu, Skvorc, Mușat – Bucșă (46 Mengolo), Costin, Lungu (82 Viveiros), Ceppelini (46 Paulinho) – Gravenberch, Lemnaru (cpt). Antrenor: George Ogăraru
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Ipsa, Satli – Haddad (32 Priso), Filip, De Lucas, Albin – Astafei (74 Mustivar), Tamuz (86 N’Koyi). Antrenor: Gheorghe Mulțescu
Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – arbitru; Ciprian Danșa (Oradea), Radu Timar (Marghita) – asistenți; Cătălin Botaș (Timișoara) – rezervă.
Observatori: Marian Ivan (Ghimbav), Ștefan Constantin (București)
Foto: Dan Tăuțan
sursa:www.fcpetrolul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *