3.30.2015

Ce victorie chinuita...Romania-Ins.Feroe 1-0

Cât chin... România - Insulele Feroe 1-0
Duminică seară, pe stadionul "Ilie Oana " România a învins chinuit Insulelor Feroe (scor 1-0) în preliminariile Euro 2016.
Claudiu Keşeru a spălat ruşinea " tricolorilor ", după golul marcat în minutul 21 .
Aseară la Ploieşti, 15 000 de suporteri ai naţionalei au făcut o atmosferă fantastică, însă elevii lui "Puiu " Iordănesc au fost lamentabili, în multe momente ale meciului.
România i-a luat " tare " pe nordici, încă de la începutul meciului, în minutul 3, Rusescu a prins o torpilă de la 25 de metri, însă Nielsen a reţinut mingea în doi timpi.
După 3 minute Keşeru a şutat din poziţie ideală, însă portarul feroez, are o altă intervenţie uimitoare.
Insularii au adus pentru câteva momente liniştea pe tot stadionul, după ce au deschis scorul în minutul 7, însă golul feroezilor a fost anulat (corect), Holst a fost prins în ofsaid în momentul pasei.
După ocazia oaspeţilor, românii au dictat ritmul primei reprize.
Adi Popa putea deschide scorul in minutul 17, şutul său din unghi, a trecut prin faţa porţii.
Golll România.
În minutul 21, Maxim a executat o lovitură liberă, mingea a fost deviată în bară de fundaşii adverşi, Keşeru a fost pe fază şi a înscris cu un şut din interiorul careului.
Apoi până la pauză, " tricolorii " au mai avut două ocazii de a majora scorul, însă Papp nu a găsit spaţiul porţii în minutele 30 şi 32.
După pauză, naţionala noastră a jucat slab.
Prima ocazie clară de gol a fost în minutul 65, portarul Nielsen a respins mingea expediată din lovitură liberă de Maxim, apoi Popa a ratat incredibil din doi metri.
În minutul 66 Chiricheş a reuşit să-l blocheze în ultimul moment pe Edmundsson, feroezul scăpase singur spre poarta lui Pantilimon.
Keşeru putea face 2-0 pentru România, în minutele 68 şi 71, după două şuturi, unul pe lângă poartă, al doilea, din unghi a lovit bară.
În minutul 81, Maxim a ratat faţă în faţă cu portarul Nielsen.
"Şocant "
În ultimele 12 minute, Feroe a dominat copios, în minutul 90 + 2 Edmundsson a şutat puternic, însă Pantilimon a avut o paradă providenţială.
Pe finalul partidei tricolorii au fost fluieraţi de întreg stadionul, principalele ţinte fiind Tănase şi Prepeliţă.
Spectatorii taxând jocul gazdelor prin scandarea " Ruşine, ruşine să vă fie ".
Scor final 1-0 pentru România, după un meci în care nu s-a văzut nici o idee tehnico-tactica.
Cu un Raul Rusescu inexistent, cu Adi Popa care s-a încurcat singur şi cu un Paul Papp care a căzut de pe propriile picioare la un atac al României.
La plusuri îi putem trece pe Sanmartean care a depus mult efort (însă nu a mai reuşit să fie magician), pe Keseru (marcatorul golului plus câteva ocazii de gol), pe Vlad Chiricheş excelent în apărare şi pe Pantilimon pentru paradă din prelungirile meciului.
După victoria de aseară, România a rămas pe primul loc în clasamentul grupei F, având o diferenţă de 1 punct în faţa Irlandei de Nord.
Diferenţa se menţine datorită faptului că şi Irlanda de Nord a învins acasă Finlanda, cu scorul de 2-1.
Răzvan Rât a ajuns la selecţia numărul 103, depăşindu-l în clasamentul selecţiilor pe Ladislau Boloni.
În clasamentul all time a selecţilor pentru echipa naţională Răzvan Rât este depăşit de Gheorghe Popescu (115), Gheorghe Hagi (124) şi Dorinel Munteanu (134).
România va juca următorul meci din preliminarii pe 13 iunie, derby-ul grupei cu Irlanda de Nord, în deplasare.
România: Pantilimon - Papp, Chiricheş, Grigore, Rât - Pintilii, Sânmărtean (Prepeliţă '85) - Popă (Torje '71), Rusescu (Tănase '60), Maxim - Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu
Insulele Feroe: Nielsen - J. Davidsen, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen - Faero (A. Olsen '74) - Vatnhamar, Holst, B. Olsen (Sørensen '79), Jacobsen (Joensen '79) - Edmundsson. Antrenor: Lars Olsen.
Cartonaşe galbene: Torje '83, Keşeru '90+3/Gregersen '63
Aseară s-au mai jucat meciurile:
Irlanda de Nord - Finlanda 2-1
Ungaria-Grecia 0-0
Clasamentul la zi a grupei F arată astfel:
1. România - 13 puncte (7-1)
2. Irlanda de Nord - 12 puncte (8-4)
3. Ungaria - 7 puncte (4-3)
4. Finlanda - 4 puncte (5-7)
5. Insulele Feroe - 3 puncte (2-7)
6. Grecia -1 punct (1-5)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *