3.01.2015

Gaz Metan Mediaș – CSU Ploiești 74-77 (42-43)


Campionii au trecut la timp peste eșecurile cu BC Mureș și U BT Cluj și au spart gheața în fața formațiilor din Ardeal. Burlacu și compania nu au avut parte însă de un meci ușor la Mediaș, în fața unei formații care nu a depus armele în niciun moment, dar experiența prahovenilor a jucat un rol esențial în secvențele de final, pentru o victorie muncită, dar atât de necesară în contextul actual.
Cu foame de victorie, după două prestații mai puțin fericite, ploieștenii au început ca din tun confruntarea de la Mediaș. Flowers a înscris din orice poziție, iar Zigeranovic și-a dominat adversarul direct, pentru 13-21 (min 7). În ciuda opoziției lui Navickas, cel mai prolific jucător al gazdelor în debutul întâlnirii, campionii au continuat să domine ostilitățile și să „pună punctul pe I” în atac, pentru 19-29, după primul sfert.
Reveniți mai montați pe teren, ardelenii au început să recupereze teren în fața unei formații mult prea permisive în apărare. Kovacevic a înscris de la distanță cu ușurință, scoțându-l din pepeni pe Arnautovic, iar Durkovic, omniprezent la recuperare, le-a dat mari bătăi de cap prahovenilor.
Rămași cu doar un punct avantaj, la pauza meciului, „alb-albaștrii” au încercat să aibă prim planul pe tot parcursul părții secunde. Mingea a ajuns tot mai des la Zigeranovic, care a dat peste cap defensiva pusă în schemă de Teleabă, în vreme ce Runkauskas a devenit tot mai prezent la finalizare. Medieșenii nu au dezarmat și, grație unei prestații tot mai exacte în atac a cvartetului Navickas – Pustahvar – Durkovic – Kovacevic, a trecut în avantaj pe finalul meciului, scor 74-73. A fost momentul în care mingea a ajuns în mâinile lui Runkauskas, iar lituanianul a făcut ordine din spatele semicercului. Burlacu, de la libere, după un atac irosit de gazde, a stabilit scorul final, iar ploieștenii câștigă, nu fără emoții, un meci dificil, dar care le conferă încredere pentru jocurile ce vor urma.

sursa:csuasesoft.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *