4.28.2015

Egal norocos sub "Pietricica " . Ceahlaul-Petrolul 1-1

Petrolul a bifat cea de-a doua remiză consecutivă în deplasare, 1-1 la Piatra Neamţ, „galben-albaştrii” reuşind să-şi păstreze invincibilitatea pe teren străin graţie unui autogol semnat de către Markovic, în prelungirile confruntării.
Meciul a început destul de timid, cu o vizibilă perioadă de tatonare, dar s-a „aprins” după un sfert de oră, adică din momentul în care ploieştenii au trecut la controlul ostilităţilor, iar ocaziile la poarta lui Jovic au venit în cascadă. Mai întâi a ratat Tchite (13), cel care, excelent deschis în adâncime de De Lucas, a trimis pe lângă colţul lung, după care Alcenat (15) a şutat „moale” din marginea careului mare, iar Tamuz (17) n-a găsit ţinta cu o lovitură de cap expediată din interiorul careului.
Scăpaţi cu faţa curată, nemţenii au prins tot mai mult curaj, iar finalul primei reprize le-a aparţinut destul de autoritar. Sialmas (36) a trimis balonul în plasă, după o serie de patru cornere consecutive în decurs de doar câteva zeci de secunde, dar golul a fost corect anulat pentru un fault în atac, iar, chiar înainte de pauză, Cobrea (45) a avut o intervenţie miraculoasă, cu piciorul, la şutul trimis, din opt metri, de acelaşi Sialmas.
Partea secundă a început, însă, cum nu se putea mai prost pentru echipa lui Mircea Rednic, pentru că ex-petrolistul Daniel Stana (47) a reuşit să deschidă scorul, transformând, cu un şut la colţul scurt, o lovitură liberă bătută de la 18 metri, lateral dreapta. „Găzarii” au avut o repriză întreagă la dispoziţie pentru a restabili echilibrul pe tabela de marcaj, dar, în ciuda unei dominări teritoriale, lucrurile s-au legat anevoios în ofensivă, aşa încât moldovenii au reuşit să reziste până aproape de ultimul fluier al centralului George Rădulescu.
Egalarea a venit târziu, în cel de-al doilea minut al prelungirilor, atunci când N’Koyi a trimis o minge în faţa porţii, portarul Jovic a respins direct în Markovic, iar balonul a ricoşat în plasă din fundaşul gazdelor. Într-un final dramatic, putea fi chiar victorie pentru „găzari”, dar George Rădulescu a văzut un fault în atac comis de Satli, înainte ca Astfei să înscrie cu un şut din interiorul careului.
După remiza de la Piatra Neamţ, Petrolul acumulează 48 de puncte şi rămâne pe treapta a treia a podiumului Ligii I, cu o lungime avantaj faţă de următoarea clasată, CS „U” Craiova. Joi, de la ora 21.30, „lupii” se întorc pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Astra Giurgiu.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Petrolul Ploieşti 1-1 (0-0)

Marcator: Stana (47)/Markovic (90+2, autogol).

Ceahlăul: Jovic – Markovic, Ichim, Buden, Rafael – Ştefănescu (80 Gheorghiu), Achim (cpt), Stana (55 Aldea) – Sialmas (90 Wellyson), Balint, Chitoşcă. Antrenor: Vanja Radinovic.
Petrolul: Cobrea – Alcenat, Filip, Ipsa, Peteleu – De Lucas (cpt) – Marinescu (67 Nepomuceno), Satli, Pastorini (80 N’Koyi) – Tamuz (67 Astafei), Tchite. Antrenor: Mircea Rednic.
Au arbitrat: George Rădulescu (Bucureşti) – Marius Nicoară (Drobeta Tr. Severin) şi Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Dan Grigore Botescu (Bucureşti).
Observatori: Ionel Popa (Paşcani) şi Mircea Călin (Bucureşti)

sursa:www.fcpetrolul.ro
Foto: www.sportpictures.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *