4.03.2015

"Lupii "au uitat sa muste,in cel mai important meci . FCSB - Petrolul 3-1

Să fi atât de aproape de finala Cupei,trebuie să joci semifinala acesteia cu trac, nervi, ambiţie, dăruire...Aseară, pe Arena Naţională, Petrolul nu a avut niciuna dintre stările de mai sus, fiind învinsă net de o echipă FCSB care a renăscut tocmai în meciul cu " lupii galbeni ".
FCSB - Petrolul părea o partidă echilibrată, după remiza din tur şi multă lume se aştepta la o surpriză, însă gazdele au arătat că fotbalul se joacă cu tupeu şi dăruire.
Primul sfert de oră a fost apatic, cele două echipe închizându-se reciproc, niciuna neavând curajul să atace.
Doar în tribune era atmosferă de meci între două rivale, galeria ploieştenilor dominând fondul sonor şi au condimentat scandările împotriva fcsb-istilor cu câteva petarde, care au trezit jucătorii din teren, care păreau adormiţi.
Primul şut spre poartă a aparţinut " amfitrionilor ", Adrian Popa a şutat mult peste poartă de la 17 metri.
După ocazia steliştilor, " lupii " nu au putut sparge zidul ros-albaştrilor de la mijlocul terenului, au pasat între ei ca la antrenament, fundaşii au încercat pase, lungi către Tamuz sau Astafei, iar Teixeira a părut din alt film, nereuşind să rupă echilibrul de la mijlocul terenului.
Gazdele şi-au dat seama că pot mai mult şi au în faţă un adversar "facil ", Iancu îi ajută pe Prepeliţă şi Breeveld, iar acţiunile pe partea dreaptă au prins contur.
Primul gol, a venit pe fondul de dominare al bucureştenilor, după o bâlbă în apărarea prahovenilor,Adi Popa a pivotat printre fundaşii îmbrăcaţi în galben -albastru (fundaşi care aseară nu au meritat să poarte cele două culori), apoi a şutat pe jos, în stânga lui Pechana.
1-0 în minutul 20, însă datele problemei nu se schimbau prea mult, " lupii " oricum trebuiau să înscrie, un gol pentru a trimite meciul în prelungiri.
" Lupii " din peluză scandează " Petrolul, Petrolul, Petrolul "... însă elevii lui Rednic nici după golul lui Popă, par a nu fi pe teren.
" Minune ", Petrolul a avut prima ocazia abia în minutul 26, Toto Tamuz a şutat de la distanţă, însă Cojocaru a prins mingea.
După şutul lui Tamuz, pe stadion s-a întors plictiseală, o plictiseală " spartă " de galeria " găzarilor " care continuau " show-ul " în tribune, " steliştii " de la peluză opusă încercând timid să-şi încurajeze favoriţii, dar ca un cunoscător al galeriilor îţi puteai da seama că facţiunile " ultras " ale gazdelor nici la acest meci nu au venit.
Cu 12 minute înainte de pauză, Iancu s-a distrat cu " adormitul " pe Satli fundaşul central al "lupilor ", a gafat impardonabil, iar stelistul a marcat pentru 2-0.
Scorul pauzei a rămas 2-0, după o primă repriză în care " lupii " au contat doar în tribune.
Schimbă ceva Rednic la pauză sau luăm mai multe?
Asta părea întrebarea din pauza meciului.
Şi Rednic a schimbat... total neinspirat, i-a trimis în teren pe Tchite şi Filip, cei doi înlocuindu-i pe Vasilache şi Kronaveter.
Chiar şi cu cei doi noi intraţi în teren, jocul "lupilor " a fost slab, mai mult " amfitrionii " controlând şi " mitanul " secund.
Nici bine nu a început repriz a 2 a şi Popa i-a centrat perfect lui Tănase, însă " Dodel " a bâlbâit mingea (minutul 50).
Dar... atunci când nimic nu-ţi iese nimic şi joci prost, îţi dă gol şi cel mai înjurat jucător din România.
" Dodel " Tănase şi-a adus aminte că în tinereţe a cochetat cu fotbalul şi a marcat după o acţiune personală, cu un şut pe colţul lung (minutul 68).
Era 3-0 şi nici cel mai optimist scenariu nu mai putea aduce minunea.
Petroliştii au reuşit să mai spele din ruşine, în minutul 70, Teixeira a executat bine un corner, Tamuz a prelungit până la Ipsa, fundaşul "lupilor " a înscris de lângă Tucudean.
Ultimele emoţii pentru stelişti, au venit în minutul 85, Tchite a deviat până Toto Tamuz, însă "Tancul "a trimis din 6 metri spre poartă, însă Cojocaru reţine.
Utopic să mai speri la minuni, când ai o ocazie şi un gol.
Scor final 3-1, iar "lupii "ratează şi ultimul obiectiv propus.
Acum doar locul pe podium, ar mai fi un obiectiv de atins, însă jocul echipei lasă de dorit.
Ultrasii "lupilor "au ajuns la limita răbdării.
Timp de 90 minute, suporterii veniţi de la Ploieşti au dominat în foarte multe momente fondul sonor, însă la sfârşitul partidei au luat "foc ".
După ce arbitru Găman a fluierat sfârşitul meciului, ultrasii au avut un conflict verbal cu jucătorii "petrolişti ", conflict aplanat după câteva momente de Pechana.
Urmează luni, meciul de pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu, rămâne de văzut ce au învăţat "lupii "după înfrângerea categorică de aseară.
FCSB – PETROLUL 3-1 (2-0)
Ad. Popa '20, Iancu '33, Tănase '68/Ipsa '78
FCSB: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Breeveld – Ad. Popă (88 L. Filip), Iancu (73 N. Stanciu, Tănase cpt. – Ţucudean (71 Rusescu)
Antrenor: Constantin Gâlcă
Petrolul: Pecanha – Alcenat (79 A. Petrescu), Ipsa, Satli, Fanchone – Vasilache (46 I. Filip), De Lucas, Kronaveter (46 Tchite) – Astafei, Tamuz, Teixeira
Antrenor: Mircea Rednic
Arbitru: George Găman
Asistenţi: Radu Ghinguleac şi Ciprian Danşa
Adiţionali: Robert Dumitru şi Iulian Călin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *