4.14.2015

"Socant ". La Breaza, un consilier a fost bătut de un om de afaceri .


catalin-mihalacheCătălin Mihalache face parte din Consiliul Local al oraşului Breaza, reprezentând PNG-CD. De ceva timp se află în conflict cu administraţia publică locală, din cauza construirii unei benzinării la doar două-trei sute de metri de centrul oraşului. Mărul discordiei nu-l constituie apariţia unei benzinării pe firmamentul Brezei, ci locaţia găsită de Primărie, respectiv pe terenul unui părculeţ din apropierea Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir”.  Terenul în cauză are 480 mp şi figurează în actele Primăriei ca spaţiu verde. În anul 2006, aceasta a concesionat spaţiul omului de afaceri Vlad Constantin, patronul benzinăriei Tibi Oil, din Câmpina.
Consilierul luptă pentru dreptate
Consilierul Cătălin Mihalache a pornit o adevărată cruciadă de adrese şi cereri către Primărie, prin care doreşte să scoată în evidenţă inadvertenţele ce reies din actele administraţiei în legătură cu acest teren. În luna aprilie, anul în curs, Primăria Breaza îi răspunde consilierului, legat de statutul spaţiului în cauză, că acesta este cuprins în evidenţa funciară la „curţi-construcţii”, iar din harta cadastrală reiese că este teren arabil. Ca o anomalie a sistemului de administrare a terenurilor proprii, în februarie 2009, Consiliul Local aprobă o decizie prin care se scot definitiv din circuitul agricol cei 480 mp. Cătălin Mihalache combate ideea amplasării benzinăriei pe terenul respectiv,
printr-un articol al OUG nr.114/2007 care prevede că „schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora; actele administrative sau juridice emise ori încheiate sunt lovite de nulitate absolută”. Ba mai mult, chiar într-o completare a planului urbanistic general din anul 2005, aprobat de Consiliul Local, se stipulează că este interzisă „depozitarea pentru vânzarea unor cantităţi mari de substanţe inflamabile sau toxice”. În ciuda acestor inadvertenţe existente în scriptele Primăriei cu privire la propriile terenuri pe care trebuie să le administreze, Cătălin Mihalache nu a reuşit să convingă administraţia că se încalcă legile. În aceste condiţii, acesta a deschis o acţiune în instanţă împotriva Primăriei. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Vlad Constantin, bazându-se pe toate avizele obţinute pentru construirea benzinăriei a demarat lucrările, intrând cu utilajele specifice în cei 480 mp. În scurt timp de la această acţiune, lucrurile au degenerat cu violenţă.
A scăpat de cuţit şi de roţile maşinii
Pe data de 9 iulie, în jurul orei 18.30, consilierul Cătălin Mihalache ieşea de la o şedinţă a comisiei de urbanism. În faţa sediului Primăriei Breaza a fost atacat, aşa cum a declarat acesta, chiar de către omul de afaceri Vlad Constantin. Cătălin Mihalache se pregătea să-şi ia rămas bun de la Ioana Anghel, consilier şi de la prietenul acesteia, Cătălin Bunea, ofiţer de poliţie. În acel moment a oprit lângă el un autoturism Skoda Octavia. Din maşină a coborât Vlad Constantin care s-a repezit la Cătălin Mihalache cu intenţia să-l lovească. Declinându-şi calitatea, poliţistul Cătălin Bunea a încercat să aplaneze conflictul, dar nu a reuşit. După afirmaţiile consilierului Cătălin Mihalache, omul de afaceri l-a dat la o parte pe poliţist, apoi l-a lovit pe el cu piciorul în stomac. Imediat după acest gest, consilierul povesteşte că acesta s-a întors la maşină, de unde a revenit cu un cuţit, repezindu-se iar la el. Cătălin Mihalache a reuşit să scape, luând-o la fugă. După ce l-a alergat o oarecare distanţă, Vlad Constantin a renunţat, revenind la autoturismul său. Aşa cum afirmă Cătălin Mihalache, acesta ar fi încercat din nou să-l lovească cu maşina. Imediat după plecarea lui Vlad Constantin, consilierul a apelat poliţia care a sosit în scurt timp.
Continuarea materialului aici :
sursa: Ziarul Valea Prahovei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *