5.14.2015

" Marşul Cavaleriei " a fost la Ploieşti.

Miercuri (13 aprilie a.c.) peste 400 de militari americani şi români, din coaliţia NATO au poposit pentru câteva ore la Ploieşti, în drumul lor spre poligonul de la Cincu, (Braşov), unde vor participa la un exerciţiu multinaţional” Sarmis 15”.
În drumul lor spre baza de antrenament, de la Poalele Tâmpei, o parte din convoiul militar, din care a făcut parte şi militari români, s-a oprit în oraşul " aurului negru ", în parcarea Ploieşti Shopping City.
Până să ajungă în parcarea Mall-ului ploieştean convoiul a străbătut o parte a judeţului Prahova, iar în cursul dimineţii avioanele şi elicopterele Alinatei Nord-Atlantice au survolat deasupra Ploieştiului.
În parcarea Ploieşti Shopping City, aproximativ 1 000 de ploieşteni au putut vedea tehnica militară, un elicopter Apache, plus TAB-urile americane şi cele româneşti, printre care şi cel mai cunoscut tanc-amfibie românesc " Piranha ".
Pe tot parcursul evenimentului cei interesaţi au putut socializa cu militarii, au putut face poze cu aceştia, iar copii au fost urcaţi în maşinile de lupta, blindate, TAB-uri şi pe un elicopter Apache.
Din eveniment au făcut şi activităţi sportive, militarii americani şi cei de la Baza 2 Logistică „Valahia” Ploieşti au jucat un meci de fotbal, alţi militari americani şi elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza s-au "duelat "la un meci de baschet, cele două meci s-au desfăşurat la Dechatlon Ploieşti.
Evenimentul s-a încheiat cu o paradă şi cu intonarea imnurilor: NATO, al României şi al SUA.
Din partea armatei române, a participat Batalionul 21 Vânători de Munte. UŞ Army a fost reprezentată de Diviziunea 2, regimentul Cavalerie 2. 
"Ce are deosebit această misiune este faptul că interacţionăm cu cetăţenii români. Este prima dată când am posibilitatea să interacţionez cu oamenii, ca şi cu militarii şi cu oficialii, deci sunt satisfacţii din toate punctele de vedere”.
"De la 16 ani vreau să fiu soldat al Armatei Americane. Bucuria de a fi în armată este o satisfacţie pe care nu ţi-o dă nicio altă meserie, să te poţi sacrifica pentru cei pe care îi iubeşti şi pentru ţara ta. Sunt multe alte job-uri care cer sacrificiu, dar eu simt că asta este menirea mea", a declarat pentru mediafax.ro, Kenny Hanson, soldat american în Diviziunea 2, Regimentul Cavalerie 2.
"Militarii americani ne ajută să menţinem un nivel ridicat de pregătire, atât individuală cât şi colectivă şi sunt convins că acest exerciţiu va aduce un plus de valoare pregătirii atât a militarilor din Batalionul 21 Vânători de Munte, cât şi a militarilor din Batalionul 2, Regimentul 2 Cavalerie", a declarat pentru România Actualităţi, comandantul Batalionului 21 Vânători de Munte, colonel Ovidiu Conduruţă.
Convoiul NATO s-a oprit şi la Sinaia .
În cursul dimineţii de joi, " Marşul Cavaleriei " s-a oprit pentru 2 ore în staţiunea prahoveană Sinaia.
În oraşul prahovean, au adus un omagiu piloţilor americani căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial şi au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor.
Apoi locutorii din Sinaia au urmărit marşul pe roţi al coloanei de blindate (20 de vehicule tip Stryker, 2 vehicule româneşti însoțite de echipaje de poliţie militară) pe traseul Bd. Republicii – Bd. Carol I – Bd. Ferdinand. 
De asemenea, spaţiul aerian din zona Castelului Peleş a fost survolat de avioane şi elicoptere.
Activităţile de la Sinaia s-au încheiat cu o scurtă vizită a soldaţilor, la Castelul Peleş.
Americanii au ajuns la Braşov.
În jurul orei 14.30 soldaţii români şi americani au ajuns la "Poalele Tâmpei ", acolo fiind aşteptaţi de peste 600 de braşoveni.
Potrivit site-ului newsbv.ro, braşovenii au putut vedea, de aproape, vehiculele americane şi româneşti, pentru că Armata română a profitat de această ocazie şi a organizat o expoziţie statică a tehnicii de luptă, în zona parcării de la Biblioteca Judeţeană George Bariţiu. 
Mâine, convoiul militar va pleca spre baza din localitatea Cincu.
În bază militară din localitatea, aflată la 10 km. de Braşov, militarii din SUA, Marea Britanie, Canada şi România vor participa în week-end la un exerciţiu militar de amploare.
" «Marşul Cavaleriei» demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare", susţin reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *