5.07.2015

Paşi către o nouă viaţă




Vineri, 08 mai 2015, începând cu ora 11:00, va avea loc Evenimentul „Paşi către o nouă viaţă” organizat de Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti, Strada Centura de Vest nr. 1A.
Scopul evenimentului este de a arăta prietenilor şi colaboratorilor Organizaţiei Umanitare CONCORDIA reuşitele tinerilor noştri de peste an. În cadrul acestei zile invitaţii vor avea ocazia să viziteze Şcoala de Meserii CONCORDIA şi să participe la diverse activităţi interactive alături de elevii noştri, pregătite de fiecare atelier din cadrul şcolii.
Şcoala de Meserii CONCORDIA oferă atât tinerilor din organizaţie, precum şi celor din comunitate, posibilitatea de a învăţa una dintre meseriile de brutar/patiser/cofetar, bucătar, ospătar, tâmplar şi horticultor/lucrător în cultura plantelor. În septembrie 2010, proiectul a fost demarat cu 72 de locuri în ateliere de formare profesională dotate la standarde europene. Până în prezent 128 de elevi au absolvit unul dintre cursurile noastre.
Cursurile Şcolii de Meserii CONCORDIA au loc în atelierele noastre de la Brutăria CONCORDIA şi Casa ABRAHAM, aflate în Centrul Rezidenţial CONCORDIA „Oraşul Copiilor” din Ploieşti şi FERMĂ PENTRU COPII din Ariceştii - Rahtivani, Judeţul Prahova.
La terminarea acestor cursuri, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către CNA (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor), ANC (Autoritatea Naţională a Calificărilor) şi în Uniunea Europeană.
Tinerii absolvenţi pot rămâne angajaţii noştri sau îţi aleg propriul drum. Prin Serviciul de Job Coaching, noi îi sprijinim în căutarea unui loc de muncă.
Îi susţinem până la o viaţă independentă! Îi pregătim, îi sprijinim în găsirea unui loc de muncă şi le asigurăm o locuinţă socială.

Despre CONCORDIA
CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non-profit, activă la nivel internaţional, care are ca misiune susţinerea şi (re) integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, spre o viaţă independentă şi autonomă.
Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire şi educaţie pentru copii şi tineri în case de tip familial, formare profesională şi educaţie vocaţionala, consiliere şi orientare profesională, locuinţe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităţilor de viaţa independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii şi servicii în comunitate.
În prezent, CONCORDIA ocroteşte peste 400 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii-Rahtivani, Judeţul Prahova.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *