8.11.2015

Aventuri in Tara Minunilor .

Miercuri ,12 august,ora 12.00 , Bibloteca Judeteana "Nicolae Iorga " Ploiesti va invita la evenimentul " Aventuri in Tara Minunilor ".

Eveniment recreativ-educational ,activitate gratuita si de dezolvoltare a abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.
Jocuri verbale,de gandire si miscare.

Mai multe detalii la e-mail : asocunstropdefericire@gmail.com
                                        www.unstropdefericire.ro
                                      https://www.facebook.com/asoc.unstropdefericire?fref=ts


Jocuri de miscare (Jocul este un mijloc important nu numai pentru educaţia fizică, dar si pentru educaţia intelectuală, morală si estetică a copilului. În cadrul jocurilor, copiii învaţă să respecte reguli, învaţăsă fie ordonaţi şi disciplinaţi. Organizate în grup, jocurile contribuie la dezvoltarea prieteniei între copii, a spiritului de grup, a devotamentului)  si verbale pentru copii: (Dintre toate metodele şi procedeele folosite în cadrul activităţilor educative, jocul reprezintă mijlocul cel mai eficient prin care copiii iau contact cu lumea, înţeleg evenimentele din jur şi învaţă din ele. Utilizarea şi dezvoltarea limbajului fac parte integrantă din acest proces. Jucându-se, copilul exersează înţelegerea prin comunicare, îşi dezvoltă capacitatea de deosebire, de judecată, imaginează şi formulează verbal atât realul, cât şi imaginarul).


Cuvinte pe baza literei (Conducatorul de joc alege o litera.
Castiga jucatorul care reuseste intr-un interval de timp (aproximativ 3 minute) sa scrie cele mai multe cuvinte, conform indicatiilor urmatoare:
- Cuvintele sa inceapa cu litera indicata
- Cuvintele sa se incheie cu litera indicata
- Cuvinte care incep si se incheie cu litera indicata
- Cuvinte in care litera indicata se repeta de doua ori
- Nume de plante, animale sau alt domeniu specific cu litera indicata
- Substantive, adjective sau verbe)

Jocul cuvintelor (Se propune cuvant urmatorul jucator gaseste cuvantul cu sens opus si propune la randul sau alt cuvant)
Lumini –umbre
Frumos - urat

Formati cuvantul (formati familia lexicala cuvantului floare Floare - inflorit,floricea, flori, reinflorire, infloritor,inflorit,florii,floricea,floricica,florar, florareasa, a inflori, inflorit, floricica,neinflorint.)

Cursa cangurilor (Copii vor fi impartiti pe doua echipe. Fiecare echipa va avea cate o minge, care va fi tinuta intre genunchi. La semnalul conducatorului, primul copil din fiecare echipa va pleca, imitand saritura cangurului, pe un traseu stabilit in prealabil. Apoi se intoarce prin alergare usoara si preda mingea urmatorului coechipier. Jocul va fi executat de fiecare copil din echipa, castigand echipa care termina prima jocul)

Vrajitorul cu coada
Joc de-a prinselea.
Pe terenul de alergare un copil are rolul de ‘Vrajitor’ : trebuie sa prinda toti ceilalti copii (care ‘ingheata’ atunci cand sunt atinsi). Vrajitorul isi atarna la spate o ‘coada’ (din franghie).Copiii urmariti incearca sa-l calce pe coada, astfel incat sa-i cada franghia. Daca vreunul reuseste, atunci tura se incheie si copilul care a reusit sa doboare coada ia locul ‘Vrajitorului’.
Daca ‘Vrajitorul’ reuseste sa inghete toti copiii fara sa fie calcat pe coada, castiga.

Lant de sarituri…
Copiii sunt organizati in mai multe echipe. Primul concurent al fiecarei echipe executa la semnalul conducatorului de joc o saritura in lungime de pe loc.Din locul unde a aterizat, urmatorul din echipa va executa, de asemenea o saritura in lungime de pe loc, apoi sare urmatorul s.a.m.d. Echipa care a parcurs distanta cea mai mare castiga.Varianta
Cursa vrabiutei: fiecare participant sare pe varfuri si pe ambele picioare lipite cu deplasare inainte. Cursa cu sarituri se mai poate executa cand pe un picior, cand pe altul.

Jocul numelor

Acest joc ajuta copiii sa retina mai usor numele celorlalti sau suscita sentimente pozitive.
Varianta 1: copiii si animatorul sunt asezati in cerc. Animatorul isi spune numele „Ma numesc … „ ,iar copilul din dreapta sa continua: „Ma numesc …, iar tu te numesti …” si se continua pana la ultimul copil.
Varianta 2 : se solicita fiecaruia sa-si atribuie o calitate alaturi de nume: „Ma numesc … si stiu sa cant.”, iar copilul din dreapta spune: „Ma numesc … si-mi place sa compun poezii, iar tu te numesti …. si stii sa canti.”
Varianta 3 : consta in exprimarea starii de spirit, a sentimentelor, alaturi de nume. „Ma nmesc … si sunt fericit”.
Se poate aplica fiecare varianta fie spunandu-si fiecare numele sau si pe al vecinului din stanga sa, fie – cerinta care solicita si mai mult memoria si atentia – spunandu-si numele sau si pe ale tuturor participantilor la joc.


 Eveniment organizat de Biblioteca " Nicolae Iorga " Ploiesti si Asociatia "Un strop de fericire". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *