9.25.2015

Casa Bolgiu, din 1934 este brandul numărul 1 în oraşul Urlaţi şi numai...( foto )


 Casa Bolgiu - cramă, cofetărie şi brutărie.

ELIXIRUL TINEREŢII
Dacă întrebi un viticultor ce vârstă are via lui şi îţi răspunde că are 30 de ani, nu e nimic deosebit. Dar dacă peste încă nişte ani îţi răspunde că aceeaşi vie are tot 30 de ani, atunci se iese din limitele realului şi se intră în cel al basmelor cu elixirul tinereţii fără bătrâneţe.

După 1990, mai mulţi membri ai familiei Bolgiu au început să reintre treptat în posesia vechii proprietăţi viticole. Investiţia propriu-zisă a început în 2005, pe primele 5 ha retrocedate. Iniţial, această suprafaţă, plantată cu Aligote, devenise pârloagă. La început au dat-o în arendă, dar cel care trebuia să lucreze via a renunţat, speriat de volumul de muncă. Valeriu Bolgiu, împreună cu membrii familiei, au început singuri să readucă via la viaţă. Au curăţat-o, au săpat-o, au reaşezat manual toţi stâlpii de susţinere. Primul tractor l-au cumpărat cu 25.000 euro, în 2005, cu subvenţie de la stat. Au urmat aceleaşi operaţii şi pe celelalte suprafeţe care au reîntregit treptat proprietatea iniţială. Acum patru ani au început să acceseze, treptat, fonduri europene şi au investit în vie 120.000 euro, alte 120.000 euro în utilaje şi în cramă, precum şi 70.000 euro într-un laborator de analize. Vor urma alte investiţii în amenajarea pensiunii pentru enoturism.

AFACERE DE FAMILIE
Via veche dă producţie mică, dar vinuri mari

Din cele 88 de ha înregistrate la DADR Prahova, 54 sunt plantate cu Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Fetească Regală, Aligote şi Busuioacă de Bohotin. Aceste vii au o vârstă cuprinsă între 25 şi 40 de ani. Alte 8,33 ha au fost replantate cu Shiraz (1,5 ha), Cabernet Franc (2 ha) şi cu două clone de Merlot: una pentru vin spumant şi roze, alta pentru vin roşu. „Via matură este tezaurul nostru şi nu o vom defrişa. Rădăcinile ei, adânci de acum, aduc în bobul de strugure cele mai valoroase elemente din sol. Urmând modelul văzut în Franţa, o vom conserva prin înlocuiri treptate” – Ştefan Bolgiu.


BUN ŞI TRADIŢIONAL.
Prăjituri şi panificaţie.

La Casa Bolgiu, fiecare prăjitură, pe lângă ingredientele proaspete şi naturale, conţine şi o bucată de suflet. Fiind o afacere de familie, realizăm fiecare produs în parte ca pentru copii noştrii. Cu dragoste!
În ultimii 10 ani, am reuşit să răsfăţăm clienţii care ne-au trecut pragul cu reţete minunate, care mai de care mai delicioase. Zi de zi, curiozitatea şi satisfacţia obţinerii unui preparat care să placă şi să fie savurat cu plăcere, ne îndeamnă să experimentăm în permanentă şi să ne îmbunătăţim produsele.
Fiecare dintre noi iubeşte copilul din el, iar copilul iubeşte frumosul şi dulciurile. La Casa Bolgiu, lăsăm copilul din noi să creeze ce este mai bun şi mai perfect pentru povestea pe care o visează. Fie că e vorba de nuntă, botez sau o simplă aniversare, produsele noastre sunt îmbrăcate în iubire şi glazurate cu suflet.
TORTURI
Ştim cât de importante sunt evenimentele speciale în familie, fie că vorbim de o aniversare, naşterea copilului tău sau nunta cea mult visată.
Pentru asta, Casa Bolgiu, încearcă, în permanenţă, să îţi realizeze tortul perfect pentru evenimentul tău perfect. Suntem inovativi, foarte buni la ceea ce facem şi fiecare produs realizat conţine mai mult decât ingrediente proaspete şi naturale sau experienţă şi pricepere. Conţine pasiunea pentru ceea ce facem!

Crama
ELIXIRUL TINEREŢII


Casa Bolgiu vă oferă o gamă variantă de vinuri – poveşti făurite în butoaie de arţar la lumina lumânării, unde gustul tradiţiei se simte de la prima degustare.

Soiuri şi podgorii, taninuri şi fructe, culori şi texturi, coline şi soare, vânt şi pământ, dragoste şi ştiinţă, patimă şi hazard, gust şi amintire, om şi istorie – Bun venit pe podgoriile Casa Bolgiu!

Te-am convins?

CONTACTEAZĂ-NE

Adresa: Str. 1 Mai, nr. 77
Urlaţi, Prahova
Telefon: +40745 135 124
Email: contact@casabolgiu.ro
Web site: http://casabolgiu.ro/
www.facebook.com/Casa-Bolgiu
PROGRAM

Luni - Vineri 08:00 - 17:00
Sâmbătă 10:00 - 17:00
Duminică 10:00 - 12:00



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *