10.06.2015

PENITENCIARUL PLOIEŞTI -INFORMARE DE PRESA. FESTIVAL InterFest

În data de 06.10.2015 un grup format din 11 persoane private de liberate clasificate în regim semideschis din Penitenciarul Ploiești a participat la sediul Penitenciarului București Jilava,  la Festivalului Naţional Interpenitenciar InterFest 2015”.
             Evenimentul organizat în fiecare an de reprezentanții Serviciului de Educație și Asistență Socială  din  Penitenciarului București Jilava  și-a  propus  să  medieze contactul persoanelor private de libertate din unităţile penitenciare din ţară cu reprezentaţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai instituţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de suport prin promovarea activităților culturale, artistice și sportive desfășurate în colaborare cu societatea civilă.
          Cu această ocazie, deținuții prahoveni au  participat,  la competițiile de fotbal și atletism organizate, activitatea având drept  scop dezvoltarea spiritului competitiv în rândul deţinuţilor şi promovarea spiritului de fair-play.
          O altă secţiune a festivalului la care au luat parte și deținuții din Penitenciarul Ploiești  a vizat  expoziţia cu vânzare a obiectelor confecţionate prin diferite metode: fir-art,  pictură (pe pânză), origami, quilling,lucrări de sculptură, navomodelism. Aceștia  au avut ocazia să își expună metodele de lucru, au oferit explicații cu privire la etapele de realizare a obiectelor în cadrul atelierelor ocupaționale, acțiunea fiind o experiență deosebită atât pentru ei cât și pentru vizitatori. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *