10.16.2015

World Space Week- Școala Gimn. ,,Gh. Popescu”, Scornicești

 Sãptãmâna Mondialã a Spatiului Cosmic este o sãrbãtoare internaționalã a științei și tehnologiei, și a contribuțiilor acestora la îmbunãtãtirea condiției umane. Adunarea Generalã a ONU a declarat, în anul 1999, ca acest eveniment sã aibã loc în fiecare an între 4 si 10 Octombrie, sãrbãtorind astfel lansarea, pe 4 Octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorãrii spatiului cosmic si semnarea, la 10 Octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guverneazã activitãtile statelor în explorarea pasnicã a spatiului cosmic, inclusiv a Lunii si a celorlalte corpuri ceresti. Sãptãmâna Mondialã a Spatiului Cosmic 2014 evidentiazã beneficiile navigatiei prin satelit pentru omenire. 
          Scoala Gimnazială  „Gh. Popescu” a participat, în perioada 4-10 octombrie, la proiectul internaţional „Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”. Elevii, prescolarii și profesorii din cadrul școlii au participat la o serie de activităţi:
-          sesiuni de prezentări și dezbateri pe teme de astronomie;
-          postere;
-          creații plastice;
-          machete
Coordonatorul proiectului, prof. Iuliana TRAȘCĂ a declarat: ,,Interesul elevilor a fost deosebit şi sperăm ca acest lucru să îi încurajeze şi să îi motiveze în cunoaşterea tainelor universului, să le stimuleze imaginaţia şi creativitatea, precum şi spiritul de competiţie.”




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *