vineri, 16 octombrie 2015

World Space Week- Școala Gimn. ,,Gh. Popescu”, Scornicești

 Sãptãmâna Mondialã a Spatiului Cosmic este o sãrbãtoare internaționalã a științei și tehnologiei, și a contribuțiilor acestora la îmbunãtãtirea condiției umane. Adunarea Generalã a ONU a declarat, în anul 1999, ca acest eveniment sã aibã loc în fiecare an între 4 si 10 Octombrie, sãrbãtorind astfel lansarea, pe 4 Octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorãrii spatiului cosmic si semnarea, la 10 Octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guverneazã activitãtile statelor în explorarea pasnicã a spatiului cosmic, inclusiv a Lunii si a celorlalte corpuri ceresti. Sãptãmâna Mondialã a Spatiului Cosmic 2014 evidentiazã beneficiile navigatiei prin satelit pentru omenire. 
          Scoala Gimnazială  „Gh. Popescu” a participat, în perioada 4-10 octombrie, la proiectul internaţional „Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”. Elevii, prescolarii și profesorii din cadrul școlii au participat la o serie de activităţi:
-          sesiuni de prezentări și dezbateri pe teme de astronomie;
-          postere;
-          creații plastice;
-          machete
Coordonatorul proiectului, prof. Iuliana TRAȘCĂ a declarat: ,,Interesul elevilor a fost deosebit şi sperăm ca acest lucru să îi încurajeze şi să îi motiveze în cunoaşterea tainelor universului, să le stimuleze imaginaţia şi creativitatea, precum şi spiritul de competiţie.”