2.13.2016

Lupii galbeni , incep “batalia supravieturii “ in Liga 1.

Lupta pentru supravieţuirea în Liga 1, pentru “lupii galbeni “, va începe mâine la Craiova.
În pauza de iarnă, găzarii au schimbat aproape totul începând cu banca tehnică şi lotul de jucător, din echipă care termina sezonul de vară - toamnă al primei ligii se mai găsesc doar câţiva jucători.
Primul obstacol, la Craiova.
Duminică, “găzarii “au primul examen din acest mini retur, vor juca pe stadionul Extensiv, cu CSU Craiova, oltenii care ocupă în prezent locul 8, în Liga 1, au ca obiectiv pătrunderea în play off.
Meciul va începe de la ora 14.00 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.
Antrenorul lupilor este optimist.
Constantin Schumacher, a declarat vineri, în conferinţa de presă, despre cantonamentul dinaintea reînceperii campionatului şi despre meciul cu CSU Craiova.
. “Petrolul este o provocare pentru mine. Antrenez o echipă care reprezintă un brand important în fotbalul românesc şi sper ca jocul nostru să le demonstreze suporterilor că suntem pe drumul cel bun, iar fanii să fie cât mai aproape de noi. Îmi doresc ca jucătorii mei să aibe o altă atitudine şi să arate că pot câştiga fiecare meci. Este un nou început, vor fi 17 meciuri extrem de importante şi sper că Petrolul Ploieşti să termine deasupra liniei retrogradării”, a spus Constantin Schumacher. “Sunt foarte mulţumit de cum au decurs lucrurile în această perioadă a pregătirilor. Au venit 15 jucători noi, jucători pe care eu i-am dorit iar conducerea clubului a făcut eforturi şi a reuşit să-i transfere , şi sper ca ei să se fi adaptat cerinţelor noastre, ale staffului” a declarat, antrenorul ploieştenilor.
15 jucători noi pentru Constantin Schumacher.
Deşi la unele echipe ar apărea probleme de omogenizare, se pare ca antrenorul” lupilor “nu are nici o problemă în acest sens.
 “S-au integrat foarte bine, mai ales că, exceptându-i pe Ziani şi pe Astafei, toţi ceilalţi sunt aici încă de la începutul pregătirilor. Sunt jucători cu experienţă, jucători care au evoluat în campionate puternice, în Franţa, în Italia. Mulţi dintre ei n-au venit pentru bani, ci pentru a încerca să-şi relanseze cariera, iar alţii au făcut-o pentru proiectul pe care ni l-am propus şi pentru a salva această echipă frumoasă”, a mărturisit Schumacher. “Cred că, în acest moment, toate cele patru compartimente sunt bine structurate şi avem dubluri pentru fiecare post. Am schimbat şi sistemul de joc, dacă anul trecut se juca în 4-2-3-1, acum am încercat să trecem la 4-2-3-1 sau la 4-4-2. Din punctul meu de vedere sunt sisteme mai ofensive, care se pliază cel mai bine, în acest moment, echipei şi jucătorilor pe care mi i-am dorit”, a adăugat antrenorul “lupilor”, cel care a vorbit şi despre meciul de la Craiova. “Va fi un meci foarte important, în care întâlnim o echipă bună, chiar dacă a pierdut câţiva jucători în această iarnă. Mergem la Craiova cu dorinţa de a câştiga acest joc şi sper că fanii să fie cât mai aproape de echipă, pentru că avem nevoie de sprijinul lor, nu doar la acest meci, ci şi la toate celelalte. Singurul jucător pe care nu mă pot baza pentru această întâlnire este Victor Astafei, în rest toţi ceilalţi componenţi ai lotului sunt apţi. A fost o mică problemă de sănătate cu Alex Benga, dar a el a făcut câteva investigaţii, totul este în regulă, iar astăzi s-a antrenat normal. Altfel, pot să spun că, în proporţie de 90%, am stabilit formula cu care voi începe meciul de la Craiova”, a spus Schumacher. „Sunt 100% convins de faptul că Petrolul se poate salva de la retrogradare. Este adevărat, este o perioadă foarte grea, dar după următoarele trei meciuri se trage linie, se vor înjumătăţi punctele şi, din punctul meu de vedere, nu este totul pierdut. Cred că jucătorii care au venit, împreună cu cei care au rămas, pot să arate un fotbal frumos şi sunt convins că putem obţine puncte în faţa tuturor echipelor pe care le vom întâlni. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi început acum campionatul, cred că eram capabili să ne batem pentru play-off, cu aceşti jucători şi cu echipa pe care o avem în acest moment”, a încheiat antrenorul echipei Petrolul Ploieşti.
7 puncte pentru a scăpa de ultima poziţie.
 În acest moment diferenţa între Petrolul şi FC Voluntari este de 7 puncte, în favoarea ilfovenilor, o diferenţă mică la prima vedere, însă Petrolul trebuie să obţină minim 7 puncte din cele 3 confruntări din sezonul regulat (2 victorii şi un egal), cu CSU Craiova şi ACS Poli Timişoara (în deplasare) respectiv Viitorul Constanţa (acasă), în timp ce “adversara directă “, FC Voluntari  va avea de înfruntat două echipe care speră şi ele la salvare, ACS Poli şi Concordia Chiajna (în deplasare) şi FCSB (acasă).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *