2.03.2016

O familie cu 9 copii din Ploiesti , in pragul saraciei. Autoritatile locale nu fac nimic...



În urmă cu doua saptamani o ploieșteancă a postat pe o rețea de socializare cazul unei familii din Ploieşti care trăiește în condiții improprii.
Familia respective, are 9 copii şi trăiesc într-o “casă “cu doar 2 camere.
Locuinţa se află în cartierul Dorobanţu, pe strada Pictor Iscovescu, (numărul 1) şi îţi dai seamă imediat ce intri pe stradă, atât gardul cât şi casa sunt într-o stare jalnică.

Miercuri, Gabriel Dima (redactor şef Info Ploieşti City) şi doamna Cristina Comnea (Purtător de cuvânt al Penitenciarului Ploieşti) s-au deplasat cu ajutoare la familia respectivă, ajutoarele constând în alimente, haine şi rechizite şi au realizat un reportaj emoţionant.
Încă de când intri pe poartă, te iau “fiorii reci “văzând condiţiile grele ale acestei familii.
Încă de la intrare, mama ne-a primit cu braţele deschise şi emoţionată de ajutorul acordat.
Deşi condiţiile sunt greu de imaginat, doamna Mirela ne-a invitat înăuntru şi ne-a vorbit despre viaţa dânsei şi a familiei sale.
Doamna Mirela are vârsta de 43 ani, are un contract pe o perioadă nedeterminată la o firmă care colaborează cu Bergen Bier, aceasta fiind chemată când este nevoie de dânsa.
Mama a absolvit doar 8 clase, însă este o muncitoare convinsă, copii fiind pe primul plan, chiar dacă numărul acesta este mare.
Întrebată cum se descurcă cu un venit estimate la 1 300 lei (lunar) + bonuri, doamna Mirela ne-a declarat următoarele: “Mă descurc cum pot şi eu. Mai iau pe datorie de la magazine, a mai strâns bidoane, a mai lucrat cu ziua, fac toate astea pentru copii, soţul neavând muncă”.

Tatăl în vârstă de 53 ani, nu are un job, are 10 clase şi a lucrat la Petrobrazi (operator chimist bazine de apă), acesta fiind uneori violent cu copii şi mama acestora şi are probleme cu alcoolul.

Copii familiei Dumitrescu au vârste cuprinse între 1 an şi 6 luni, două fete fiind bolnave, una cu probleme pulmonare, alta având epilepsie, mama fiind internată cu cele două fete, anul trecut la Spitalul Grigore Alexandrescu Bucureşti.
Alţi doi copii sunt elevi la Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret”, iar alte două fete la grădiniţă.
Familia se încălzeşte în condiţii inumane.
“Căldura o avem de la butelie şi godin, cu lemne ne ajută domnul Mihai, un domn în vârstă de 83 ani care locuieşte pe strada Puţul cu apă rece “, a mai spus doamna Mirela.
“Casa “în care cele 11 suflete trăiesc este primită de la domnul Stoianovici Gheorghe (decedat) printr-un nepot sau nepoată din partea surorii acestuia.”
Cererea de locuinţă socială uitată prin sertarele Primăriei Ploieşti.
Deşi familia a depus cere de locuinţă socială în urmă cu 13 ani, dosarul încă se află în arhivele Primăriei Ploieşti, răspunsul lăsându-se aşteptat.
Pe lângă lipsurile financiare şi problemele de sănătate ale copiilor, familia nu are unde spală rufele (nu are maşină de spălat), nu deţine un frigider şi un aragaz.
Mai mult... au nevoie urgentă de o pompă de apă.
Cu atât mai mult..., mobilierul este aproape inexistent, singurul dulap, în care sunt înghesuite hainele, este vechi, iar despre zugrăveală, nici vorbă...
Tâmplăria de la geam este din lemn, gardul de la casă din scânduri de lemn, o parte legate cu sârmă între ele, iar uşile d-abia se închid.

Continuare aici :http://www.infoploiesticity.ro/2016/02/03/o-familie-cu-9-copii-din-ploiesti-traieste-in-conditii-inumane-autoritatile-locale-dorm-galerie-foto/





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *