6.22.2016

EURO 2016.S-a incheiat faza grupelor. Ungaria a castigat grupa F .

Joi s-au disputat ultimele meciuri din faza grupelor a EURO 2016.
In grupa E , Irlanda a reusit surpriza serii si a invins Italia ( scor 1 -0 ) ,iar Belgia l-a trimis pe Ibrahimovic acasa , dupa victoria "dracilor rosii " cu scorul de 1 - 0 .

Belgia - Suedia 1 - 0 .

Belgia s-a impus cu 1-0 în fața Suediei, în ultimul joc al grupelor de la turneul final din Franța. Victoria ”dracilor roșii” le aduce acestora calificarea de pe locul doi, în optimile Campionatului European. În faza următoare Hazard și Compania vor întâlni Ungaria.
De partea cealaltă, Suedia va pleca acasă, după ce a acumulat un singur punct în grupa E a turneului final. Partida cu Belgia a fost ultimul joc pentru Zlatan Ibrahimovic în echipa națională a Suediei. Fostul star al celor de la PSG și-a anunțat retragerea în urmă cu doar câteva zile.
Partida dintre Belgia și Suedia a fost una cu multe ocazii, de o parte și de alta, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Golul a venit în poarta lui Isaksson în minutul 84. Nainggolan a prins un șut puternic din afara careului de 16 metri, iar portarul Suediei nu a mai avut ce face și a trebuit să se recunoască învins.

Italia - Irlanda 0 -1 

 
Un gol marcat pe final de Robbie Brady a adus victoria Irlandei în faţa Italiei, scor 1-0, şi calificarea echipei lui Martin O'Neill în optimile de finală ale Euro 2016. Este pentru prima oară în istorie când "verzii" reuşesc să treacă de faza grupelor la un Campionat European.
De cealaltă parte, chiar dacă a ratat şansa de a încheia pentru prima oară din 2000 încoace cu trei victorii într-o grupă a unui turneu final, Italia merge mai departe de pe primul loc în grupa E şi va juca împotriva Spaniei, într-o reeditare a finalei din 2012.
Obligaţi să câştige pentru a se califica, irlandezii au început mai bine în faza rezervelor squadrei azzurra şi au ratat două mari ocazii în primele 21 de minute ale partidei de la Lille. Mai întâi, Hendrick a tras puţin pe lângă vinclu de la marginea careului, pentru ca Murphy să-l întindă serios pe Sirigu, portarul lui PSG respingând de sub bară lovitura de cap a atacantului de la Ipswich Town.
Replica italienilor a fost aproape inexistentă. Cu excepţia unui şut pe lângă poartă al lui Immobile, elevii lui Antonio Conte nu au ameninţat deloc poarta lui Randolph în prima repriză. Mai mult decât atât, cu un minut înainte de pauză, Irlanda putea primi un penalty, dar Ovidiu Haţegan a lăsat jocul să continue la duelul dintre McClean şi Bernardeschi.
În partea a doua, azzurri au fost mai prezenţi în atac, iar Zaza şi Insigne, care a trimis în bară la doar 3 minute după ce a intrat pe teren, au ratat şansa de a deschide scorul. Finalul a aparţinut, însă, tot irlandezilor. Hoolahan a irosit o şansă uriaşă în minutul 84, dar s-a revanşat un minut mai târziu, când a centrat ideal pentru lovitura de cap a lui Brady, care a înscris şi cu ajutorul lui Sirigu, ieşit neinspirat în încercarea de a-l bloca pe mijlocaşul de 24 de ani.
S-a terminat 1-0 pentru Irlanda, care termină grupa E pe locul 3 şi va întâlni Franţa în optimi, în ceea ce ar putea fi o revanşă după barajul cu cântec pentru calificarea la Cupa Mondială din 2010, când Henry a adus calificarea "cocoşilor" după un gol înscris în urma unui henţ nesancţionat de arbitru.

CLASAMENT FINAL :

1.ITALIA - 6 puncte ( 3 - 1)
2.Belgia - 6 puncte ( 4 -2 )
3.Irlanda - 4 puncte ( 2 - 4 )
4.Suedia - 1 punct ( 1 -3 ) 

GRUPA F

Grupa F s-a incheiat in "forta " Ungaria si Portugalia au oferit cel mai frumos meci de pana acum de la Euro 2016 , dupa ce au remizat cu scorul de 3 -3 ,iar Islanda a invins Austria cu scorul de 2-1 .

Ungaria - Portugalia 3 - 3 



Meci spectaculos la Lyon. Ungaria și Portugalia au terminat la egalitate în ultimul meci din grupa F și s-au calificat împreună în optimile Campionatului European. Deja în optimi, după primele două jocuri, maghiarii au deschis scorul prin Zoltan Gera, dar Nani a restabilit egalitatea din pasa lui Cristiano Ronaldo. A fost 1-1 la pauză.
Repriza a doua a fost una impresionantă. În 15 minute s-a înscris de patru ori. Dzsudzsak a dus-o, din nou, pe Ungaria la conducere, însă starul lusitanilor, Cristiano Ronaldo a răspuns spectaculos, reușind să marcheze cu călcâiul. Tot maghiarii au reușit să înscrie primii golul 3, Dzsudzsak reușind dubla. Răspunsul a venit tot de la Ronaldo, care a egalat la 3.
S-a terminat 3-3, rezultat care a trimis-o pe Portugalia pe locul 3 în grupa. Ungaria a încheiat pe primul loc.

Islanda- Austria 2 -1 

Echipa naţională a Islandei a învins cu scorul de 2-1 (1-0), selecţionata Austriei într-un meci disputat miercuri, pe Stade de France din Saint-Denis, în cadrul Grupei F a EURO 2016.
Islanda a obţinut astfel prima victorie din istoria sa la un turneu final, aceasta aducându-i şi calificarea în optimile de finală ale EURO 2016 de pe locul doi al grupei F. Neînvinşi în această grupă, nordicii vor întâlni în optimi prima reprezentativă a Angliei, în timp ce austriecii părăsesc competiţia.
Selecţionata Islandei a început în forţă partida, iar în minutul 2 a avut prima mare ocazie. Johann Gudmundsson a şutat puternic de la aproximativ 25 de metri, dar mingea a lovit bara din stânga a porţii apărate de Almer.
În continuare islandezii au presat, creându-şi oportunităţi de a înscrie prin Bjarnason şi Arnason, iar în minutul 18 au reuşit să deschidă scorul. Jon Dadi Bodvarsson a înscris cu un şut din interiorul careului în urma unei pase cu capul primite de la Arnason.
Conduşi pe tabela de marcaj, austriecii au încearcat să preia controlul jocului, dar prima ocazie importantă o au abia în minutul 29, când Arnautovic şutează de la aproximativ 16 metri, însă portarul Halldorsson reuşeşte să prindă mingea în doi timpi.
Şapte minute mai târziu Austria a beneficiat de o lovitură de la unsprezece metri acordată de arbitrul Szymon Marciniak pentru o ţinere în careu a lui Skulason asupra lui Alaba. Aleksandar Dragovic ratează însă penalty-ul, şutând în bara stângă a porţii islandeze.
Pauza meciului îi găseşte pe austrieci tot în atac, dar portarul islandez respinge miraculos de sub bară un şut puternic al lui Julian Baumgartlinger.
Selecţionerul Austriei, Marcel Koller, a făcut o schimbare inspirată în debutul reprizei secunde introducându-l în teren pe Alessandro Schopf. Acesta avea să înscrie golul egalării pentru Austria în minutul 60 cu un şut din interiorul careului în urma unei acţiuni personale.
Islanda a încearcat să dea replica pe contraatac, iar în minutul 65 Gylfi Sigurdsson a ratat o bună şansă de a-şi readuce echipa în avantaj, şutul său fiind respins de portarul Austriei.
Pe final, Islanda nu îşi mai propune decât să conserve scorul de egalitate de pe tabelă, dar cu toate acestea, profitând de precipitarea austriecilor reuşeşte să mai înscrie o dată prelungirile partidei. În minutul 90+4 Arnor Ingvi Traustason a dat lovitura de graţie după o pasă a lui Elmar Bjarnason şi a adus Islandei prima victorie la un turneu final din istorie.

Clasament final grupa F


 sursa:DIGISPORT ( www.digisport.ro )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *