marți, 19 iulie 2016

133 de ani de la naşterea arhitectului Toma T. Socolescu.Primăria municipiului Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova, prin Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga”, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova organizează marcarea a 133 de ani de la naşterea arhitectului Toma T. Socolescu.
Autor al planurilor care au stat la baza construirii Halelor Centrale, al Catedralei Sf Ioan Botezătorul şi al fostului Palat al Justiţiei (sediul actual al Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga”), precum şi al altor edificii emblematice pentru oraşul nostru, Toma T. Socolescu a fost una dintre personalităţile de prim rang ale Ploieştiului. Opera sa reprezintă un punct de referință în arhitectura din România, fiind studiată şi acum la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.
Evenimentul se va desfăşura miercuri, 20 iulie 2016, începând cu orele 10.00, în Holul Mare al Bibliotecii „Nicolae Iorga”, fiind urmat de depuneri de flori la bustul arhitectului, situat în faţa Halelor Centrale.