7.11.2016

PORTUGALIA...ESTE NOUA CAMPIOANA EUROPEANA.

Portugalia este noua ”REGINĂ” a Europei, după ce a învins Franța în finala Euro 2016, scor 1-0. Singurul gol al finalei a fost reușit de ”anonimul” Eder, care a expediat o ”torpilă” din afara careului, în a doua repriză din extra-time.
Lusitanii au obținut astfel primul titlu din istorie, chiar dacă au primit o grea lovitură prin accidentarea lui Ronaldo, suferită în minutul 9.
Nimic nu anticipa lovitura pe care aveau s-o primească elevii lui Fernando Santos în debutul finalei Campionatului European din Franța. Cu o formulă de joc ofensivă, portughezii s-au năpustit încă din start spre buturile lui Lloris, dar șutul lui Nani (4) a trecut de puțin peste transversală.
Moralul lusitanilor a fost însă serios avariat după duelul dintre Ronaldo și Payet (9), în urma căruia starul lui Real Madrid a suferit o accidentare gravă la genunchi. Aproape instant ”CR7” a început să plângă, conștient fiind că nu mai poate continua. După câteva secunde și-a revenit brusc și a făcut semn că vrea să continue. Cristiano a revenit în teren și chiar a încercat să pună presiune la poarta francezilor, dar era limpede că nu se simte bine.
Minutul 17 a însemnat al doilea moment în care Ronaldo a izbucnit în lacrimi. Prăbușit pe gazon, ”șeptarul”a făcut iar semn spre margine. Însă, nici de data aceasta nu a renunțat. A făcut semn către staff-ul medical să-i bandajeze genunchiul și a reintrat pe gazon. A mai rezistat însă doar patru minute și a cedat, fiind înlocuit de Quaresma.

VIDEO CU GOLUL MARCAT DE EDER

Momentul greu nu i-a descurajat pe elevii lui Santos, care au ”strâns” din dinți mai mult ca niciodată. 
Francezii au încercat să profite și au apăsat accelerația, dar dacă n-a mai fost Ronaldo, a apărut Rui Patricio. Goalkeeper-ul a salvat miraculos, mai întâi, la șutul lui Sissoko (34), astfel că prima repriză s-a încheiat la fel cum a și început.
Mai mult decât atât, Portugalia - Franța a fost mai întâi prima finală din istoria Campionatului European în care nu s-a înscris în primele 60 de minute, după care a bătut propriul record devenind prima finală fără gol în 90 de minute.
Griezmann, poate singurul fotbalist francez care merita titlul continental, și-a trecut în cont o ratare monumentală (66), atunci când mingea a trecut milimetric de transversala porții ”cocoșilor”. 
Rui Patricio a ieșit iar la rampă în minutul 75, de data asta în fața lui Giroud.
Pe final și portughezii au avut două mari ocazii, Nani și Quaresma (80) și după ce Rui Patricio a intervenit a treia oară, acum în fața lui Sissoko (84), finala se putea închide la faza în care Gignac a trimis în bara din dreapta lui Rui Patricio.
Așadar, finala a intrat în prelungiri, acolo unde, paradoxal, portughezii au fost cei care au atacat și au avut cele mai multe realizări. Mai întâi Quaresma a echilibrat raportul barelor (107), după care, două minute mai târziu, Eder a stins lumina pe ”Stade de France”.
Era minutul 109, dar Franța n-a avut deloc forța de a reveni în meci, astfel că Portugalia a câștigat pe merit finala lui Euro 2016.
Portugalia - Franța 0-0 (1-0 după prelungiri)
A marcat. Eder 109


PORTUGALIA: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro - William Carvalho - Renato Sanches (Eder 78), Adrien Silva (Moutinho 66), Joao Mario - Nani, Ronaldo (Quaresma 25)

Selecționer: Fernando Santos 


FRANȚA: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko (Martial 110), Griezmann, Payet (K. Coman 58) - Giroud (Gignac 78)
Selecționer: Didier Deschamps 


ARBITRU: Mark CLATTENBURG

ASISTENȚI: Simon Beck și Jake Collin (toți din Anglia)

Stadion: ”Stade de France” (Saint-Denise) 



sursa:   DigiSport.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *