joi, 22 septembrie 2016

Asa s-au scurs bani publici de la CSM in cantonamentele dintr-un hotel ploiestean .

O investigație a reporterilor Incomod scoate la iveală armonia din cadrul administrației locale în 2015 când la Clubul Sportiv Municipal era director Luminița Albu, suspecta principală în cazul jafului pe bani publici de la Club. În 2015 lucrurile mergeau ca unse: cheltuielile ilegale făcute de club treceau neobservate prin filtrele administrației locale și Primăria se făcea că nu vede nimic în neregulă. Chiar și un consilier local a beneficiat de pe urma unor plăți dubioase efectuate de CSM Ploiești.
 
 
”Suspiciuni de nelegalitate!”
În septembrie 2015 un raport al Comisiei de Supraveghere și Verificare a CSM Ploiești (Club Sportiv Municipal) arăta un management defectuos și o serie de nereguli privind grila de salarizare și modul de întocmire al contractelor din cadrul clubului, sub conducerea directoarei de la acea vreme, Luminița Albu.
”Potrivit concluziilor din raport 72% din fondul total de salarii este alocat secțiilor de handbal masculin și feminin. Deși  Hotărârea Consiliului Local Ploiești 217 din 23.06.2015, stipulează că negocierile salariale dintre CSM și sportivi se fac printr-o comisie de evaluare și negociere, în realitate acest lucru s-a făcut doar în urma negocierilor dintre sportivi și Luminița Albu, director CSM .
Negocierile cu sportivele din lotul de handbal s-au făcut cu depășirea limitei de competență (plafon maxim de 20.000.-lei) stabilită prin decizia conducătorului unității (ex : în cazul sportivei Dmitrovici Marina), fiind acordate indemnizații lunare peste această sumă;
Au fost acordate pentru unele sportive creșteri salariale anuale mai mari decât plafonul de 10%, așa cum s-a stabilit cu acestea în contractele încheiate pentru sezonul competițional 2014-2015, creșterile fiind acordate pentru sezonul 2015-2016 (în unele cazuri creșterea este de peste 100%) ;
Comisia a constatat ca unele contracte încheiate cu sportivele s-au încheiat cu forme de organizare PFA, ca mod de organizare și desfășurare a activității sportivului, existând suspiciuni de nelegalitate.”