joi, 1 septembrie 2016

CONCORDIA . Agricultură, întreprindere socială sustenabilă pentru inserție profesională 50 de tineri defavorizați vor fi sprijiniți pentru integrarea lor socio-profesională .Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea grantului primit de Organizația Umanitară CONCORDIA este de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltării întreprinderii sociale  pentru inserție profesională, CONCORDIA Agricultură. Valoarea totală a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 67,99% din partea Elveției, pentru o perioadă de 18 luni, și 32,01% (30.466,82 CHF) contribuția financiară a organizației.
Proiectul se adresează unui număr de 50 de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, instituționalizați sau postinstituționalizați, tineri fără o locuință stabilă, cu un istoric de viață în stradă sau persoane de etnie romă, și se va desfășura în Comuna Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova. Tinerii vor fi sprijiniți în procesul de reintegrare profesională prin cursuri de formare profesională și facilitarea accesului la ocupare. Practic, prin acest program vom crește numărul locurilor de formare pentru meseria de lucrător în cultura plantelor din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA pentru încă 10 tineri, vom crea 4 locuri de inserție profesională în cadrul întreprinderii sociale CONCORDIA Agricultură și vom oferi sprijin în ocuparea unui loc de muncă în alte organizații.
Tinerii interesați de accesarea serviciilor se pot adresa la sediul Școlii de Meserii CONCORDIA din  Ploiești, Șos. Centrura de Vest 1A, pot trimite solicitările la adresa ramona.vasiloae@concordia.org.ro, sau ne pot contacta telefonic la numărul 0731 680620.