9.20.2016

Spectacolul "Menajeria de sticla " a Teatrului " Toma Caragiu " Ploiesti participa la cea de-a X-a editie a Festivalului Zile si Nopti de Teatru la Braila

Spectacolul Teatrului Toma Caragiu, Menajeria de sticla, de Tennesse Williams, participa la cea de-a X-a editie a Festivalului Zile si Nopti de Teatru la Braila ce se desfasoara in perioada 19-25 septembrie.
Publicul brailean ii va putea urmari in aceasta seara, de la ora 18.00, pe Oxana Moravec, Florentina Nastase (nominalizata la editia din acest an a Galei Premiilor UNITER la categoria Cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul Laura din acest spectacol), Ionut Visan si Cristian Popa intr-un spectacol sensibil si plin de emotie in regia Sanzianei Stoican, scenografia Valentin Varlan.
Spectacolul Menajeria de sticla urmeaza sa fie jucat in luna noiembrie pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamt in cadrul Festivalului Pledez pentru Tine(ri).
"Piesa este o amintire si prin urmare este nerealista. Amintirea isi permite multe licente poetice. Ea omite anumite detalii; pe altele le exagereaza, in functie de valoarea emotionala a subiectului pe care il atinge, asta pentru ca amintirea locuieste numai si numai in inima" - Tennessee Williams
Tennessee Williams este dramaturgul pentru care amintirea este motorul intregii sale opere. Aceasta incepe cu piesa "Menajeria de sticla" scrisa in anul 1944. Caracterul ei pregnant autobiografic ne invita sa ne intoarcem intr-o America a anilor 30', in plina criza economica, in tineretea lui Tom Lanier Williams (adevaratul nume al dramaturgului). O tinerete marcata de revolta, de nevoia de autocunoastere, de iubire, de nevoia de libertate si descoperire a vietii sub toate aspectele ei.
de Tennessee Williams
traducerea: Sanziana Stoican
regia: Sanziana Stoican
scenografia: Valentin Varlan
Cu: Oxana Moravec (Amanda), Florentina Nastase (Laura), Ionut Visan (Tom), Cristian Popa (Jim)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *