10.24.2016

Lucian Orbean ( actor la Teatrul " Toma Caragiu " Ploiesti a castigat premiul pentru cea mai bună interpretare , la Festivalul Internațional de la Cluj

Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești, prin secția Păpuși, a participat, anul acesta, la Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete "Puck" de la Cluj, cu spectacolul "Prințesa mecanică", unul dintre cele mai apreciate cuprinse în stagiunea curentă. Nici nu este de mirare, având în vedere echipa care îl pune în scenă. Drept dovadă, Lucian Orbean s-a și întors acasă cu distincția pentru cea mai bună interpretare.
Lucian Orbean a absolvit U.N.A.T.C. I.L. Caragiale București, în promoţia 2005, la profilul Arta actorului mânuitor păpuși și marionete. Doi ani mai târziu, la Festivalul Internațional de animație „Gulliver” Galați,a obținut deja premiul pentru cea mai bună interpretare, cu spectacolul „Cai verzi pe pereți”,  adaptarea și regia Gabriel Apostol.
Anul trecut, tot de la Festivalul "Puck", actorul s-a întors cu premiul pentru performanță în arta animației, pentru rolul „Ciorica”, din același spectacol, „Cai verzi pe pereți”.
Cât despre "Păpușa mecanică", această piesă a fost aleasă să deschisă actuala stagiune de la "Ciufulici", revenind la Ploiești după o vară plină, în care s-a bucurat de aprecierea publicului la numeroase festivaluri din ţară şi străinătate - Festivalului Internaţional de Arta Animaţiei „EuroMarionete” Arad, Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver" Galaţi, Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului BABEL de la Târgovişte sau Festivalului Internaţional "Oups! Bouge ta langue" de la Villepinte, Franţa.
 foto:Teatrul "Toma Caragiu" Ploiești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *