11.21.2016

Prima infrangere "acasa".Tricolorul LMV Ploiești – CS Arcada Galați 1:3 (16:25, 25:23, 23:25, 16:25)

Seria perfectă de pe teren propriu a Tricolorului LMV Ploiești s-a oprit în această seară. După patru victorii consecutive în Sala „Olimpia”, și cu șase succese din șapte meciuri disputate în campionat, elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au înregistrat prima înfrângere la Ploiești, în derbiul etapei a VIII-a din Divizia A1, în care au primit vizita echipei CS Arcada Galați.
Cu Centelles în tribună, care urmează un program de recuperare după accidentarea de la meciul anterior din campionat, și fără Ferreira, căruia i s-a reziliat contractul, Tricolorul LMV nu a mai găsit soluțiile necesare pentru a repeta evoluțiile din partidele cu finalistele sezonului trecut, care au plecat învinse din Sala „Olimpia”, cu toate că a fost foarte aproape de a obține cel puțin un punct.
CS Arcada Galați a avut un debut mai bun de meci, punctând de două ori în startul setului inaugural. Dar, pe serviciul lui Milivojevic, revenit ca titular, Tricolorul LMV a preluat conducerea, după trei puncte la rând, scor 5:4. Gălățenii au revenit imediat în avantaj, iar apoi s-au distanțat la trei puncte, scor 11:8. Grigoraș, Zhylinskyi și Milivojevic au răspuns pentru gazde, dar ecartul a crescut la patru lungimi, scor 14:10.
Tricolorul LMV a revenit la două puncte, scor 12:14, respectiv 13:15, însă oaspeții au dat lovitura decisivă de la 14:17, când au reușit să puncteze de trei ori la rând, cu o apărare foarte bună, în primul rând. Ploieștenii nu mai putut reveni, iar diferența a crescut chiar la nouă puncte, în finalul setului, încheiat cu scorul de 25:16 pentru vizitatori.
Tot CS Arcada s-a aflat la timona jocului în startul actului secund, scor 4:2, respectiv 5:3. Dar, Grigoraș a sunat adunarea, punctele sale egalând situația pe tabela de marcaj la 5. Apoi, de la 5:6, Tricolorul LMV a punctat de patru ori la rând, grație unui serviciu excelent al lui Voinea.
Oaspeții au replicat, revenind la un punct, scor 11:10, dar Riabukha și Zhylinskyi au menținut gazdele în avantaj, Voinea obligându-l pe Martin Stoev – la debutul în campionat ca antrenor principal la Galați – să ceară timeout la 14:11 pentru ploieșteni. Iar CS Arcada a revenit, treptat reducând din handicap, după care a preluat conducerea, după trei puncte la rând, scor 18:17.
Tricolorul LMV a răspuns, prin Grigoraș, Zhylinskyi, pe serviciile lui Carrasco, revenind în frunte, scor 21:19. Cu o apărare bună, care a salvat mingi ca și ieșite din joc, cu Skundric și Voinea, în prim-plan, Farcaș, Grigoraș și Aleksic au punctat pentru a păstra avantajul de două puncte. Iar Grigoraș a închis setul la 25:23 pentru ploieșteni.
În setul al treilea, jocul echilibrat și spectaculos a continuat, ambele echipe aflându-se la conducere în prima parte a actului. Echipa vizitatoare s-a desprins prima, scor 8:6, dar Zhylinskyi și Grigoraș au readus gazdele la o lungime în urmă. Totuși, de la 11:10, CS Arcada a dejucat schemele de atac ale ploieștenilor, desprinzându-se la 15:10.
Precum în multe alte situații dificile în acest sezon, elevii antrenorilor Stancu și Marinescu nu au cedat, revenind în joc, Zhylinskyi, Grigoraș, Farcaș și Carrasco punctând pentru ca Tricolorul LMV să egaleze la 18. Oaspeții au reușit, însă, să se desprindă, din nou, la trei puncte, scor 22:19, și, chiar dacă Milivojevic și Grigoraș au readus gazdele la un singur punct în urmă, CS Arcada și-a adjudecat actul cu scorul de 25:23.
Zhylinskyi a început în forță actul al patrulea, iar Tricolorul LMV s-a instalat în frunte cu un avantaj de două puncte. Echipa din Galați a egalat la 3, urmând, apoi, momentul decisiv al partidei. De la scorul de 5:4 pentru gazde, CS Arcada a fost de netrecut la fileu, nicio soluție de pe bancă nefuncționând pentru gazde, care au văzut cum le scapă meciul printre degete. Gălățenii au ajuns în control după o incredibilă serie de nouă puncte consecutive, scor 13:5.
Diferența s-a dovedit a fi prea mare, pentru a mai putea reveni, iar CS Arcada Galați s-a impus cu scorul de 25:16, închizând meciul cu trei puncte la rând. Astfel, Tricolorul LMV a cedat prima poziție în clasament, iar fără niciun punct luat în această etapă a coborât pe locul al patrulea, la două puncte în urma primelor clasate, Volei Municipal Zalău, Steaua București și CS Arcada Galați.
În celelalte partide ale etapei s-au înregistrat următoarele rezultate:
Steaua București – Unirea Dej 3:1 (20:25, 25:15, 29:27, 25:21)
SCM U Craiova – VCM LPS Piatra Neamț 3:0 (25:15, 25:21, 25:12)
Știința Bacău – Volei Club Banatul Caransebeș 3:0 (25:22, 25:22, 25:16)
Știința Explorări Baia Mare – CSM București 3:1 (25:16, 22:25, 26:24, 25:23)
ACS Volei Municipal Zalău – Universitatea Cluj 3:0 (25:15, 25:23, 25:18)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *