11.01.2016

Un grup de peste 200 de voluntari au plantat copaci, au ecologizat o pădure şi au participat la 2 workshop-uri având ca temă principală reciclarea, aceştia participând şi la două work – shopuri , in localitatea Tintea .(foto )

La sfasitul lunii octombrie a.c., In luna octombrie 2016 , un grup de 200 voluntari , coordonati de Florentina Pantilimon,au plantat copaci la Tintea.
 „ Fapt pentru care, pe o vreme mult prea friguroasa, am luat cazmalele in spate si cu bratele pline de puieti, ne-am facut drum printre cioturile de copaci taiati ilegal din padurea Tintea, pe dealul Astra din Baicoi, si ramase ca dovada a ignorantei umane. Dar cine sunt acesti “noi”? Un grup de peste 200 de voluntari stransi de prin scoli si colegii, asociatii, majoritatea din Ploiesti, de la copii care inca isi mai tocesc coatele pe bancile scolii gimnaziale pana la adulti in toata firea, cu totii oameni care isi doresc sa schimbe lucrurile in mai bine. Multimea de voluntari nu se reduce insa numai la orasul Ploiesti, caci un rol esential in realizarea acestei actiuni l-au avut si voluntarii din Baicoi, prin spirjinul acordat de catre Primaria Baicoi. Totodata, implicarea tinerilor in comunitatea locala ne a dat un prilej bun de a sarbatori voluntariatul, paleta asta larga de experiente care ne indreapta catre un scop comun, lupta pentru un mediu curat si benefic. Astfel, dardaind de frig si foarte motivati, pe o suprafata de aproximativ 1,6 hectare de teren am petrecut multe ore plantand peste 1800 de copacei din speciile frasin si carpen, la umbra carora generatiile viitoare se vor odihni la un moment dat, caci “rareori cel care a plantat pomul apuca sa-i guste fructele”. In acelasi timp, la marginea viitoarei paduri, membrii unei emisiuni culinare de la un post national dardaiau si ei de frig, gatind cateva feluri menite sa ne mai stapaneasca foamea odata ce toata treaba ar fi fost terminata. Sa gustam felurile de mancare servite de cele doua echipe s-a dovedit ultima noastra misiune in ziua aceea, asa ca nu am ezitat sa ne exprimam parererile cu rol decisiv in desfasurarea emisiunii.” a declarat pentru Info Ploiesti City, coordonatoarea actiunii,domnisoara Florentina Pantilimon . 
In tandem cu actiunea de plantare au avut loc si doua workshop-uri dedicate reciclarii si reutilizarii materialelor reciclabile - Las Chicas, ”Nimic nu se pierde, totul se transforma!” si „Eu reciclez, decorand lumea” - care i-au invatat pe voluntari ca dand frau liber imaginatiei si cu putina creativitate poti da o noua fata obiectelor vechi, protejand mediul si devenind propriul fashion designer. Si o firma de colectare a deseurilor a vorbit tinerilor printr-un reprezentant despre importanta reciclarii si colectarii materialelor reciclabile intr-o comunitate. " Asociatiile implicate in actiune au fost: Fundatia Comunitara Prahova, Asociatia “Tinerii Voluntari- Valea Calugareasca”, Asociatia Tinerilor Studenti AEGEE Ploiesti, Asociatia “Protejarea Mediului Inconjurator” Prahova, Asociatia “Ai Carte”, MasterPeace Romania, Asociatia “Ajuta Oamenii” si Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua, Colegiul Spirul Haret Ploiesti, Liceul Tehnologic Administrativ “Victor Slavescu” si de asemenea jucatori ai echipei de rugby CS Aurora Baicoi, un grup de tineri din partea unui partid politic, comunitatea MISH-MASH ,Club Touche Baicoi, elevi ai Liceului Tehnologic "Constantin Cantacuzino" Baicoi, elevi ai Liceului de Arta Ploiesti, elevi ai de la Şcolii Gimnaziale Tintea, scolari de la Şcoala Gimnazială Lilieşti, reprezentanti ai Primariei Baicoi, cu deosebita admiratie fata de d-l Bogatoiu Gabriel. Zona este monitorizata de catre voluntarii de la Eco Natura Comunitatii Baicoi, copaceii sunt protejati si speram sa nu mai aiba aceiasi soarta. „Daca un pom moare, planteaza un altul in locul sau”, se zice, iar noi ne-am simtit datori fata de generatiile viitoare sa incepem sa reparam ceea ce oamenii din prezent continua sa strice." a mai adaugat,Florentina Pantilimon .















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *