12.14.2016

Tricolorul LMV Ploiesti la ora debutului in Europa

Tricolorul LMV Ploiești a ajuns la momentul debutului și pe plan internațional, urmând ca azi sa întâlnească , începând cu ora 23:30 în România, echipa campioană a Portugaliei – AJ Fonte do Bastardo Azores, în turul 16-imilor de finală din cadrul CEV Challenge Cup. După două zile petrecute pe drum, ajungând în această dimineață în Azore, după o noapte petrecută în Lisabona, echipa pregătită de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu urmărește să obțină un rezultat pozitiv în vederea returului, programat peste o săptămână, pe 21 decembrie, în Sala „Olimpia”, de la ora 18:00.
Tricolorul LMV a obținut calificarea în CEV Challenge Cup după parcursul bun înregistrat în sezonul trecut, când, la debutul în primul eșalon valoric, s-a situat pe locul al cincilea, maximum din obiectivul stabilit. În acest sezon, Tricolorul LMV se află în luptă pentru medalii în campionat, ocupând, în prezent, locul al patrulea, după 12 partide disputate, la patru puncte de a treia clasată, CS Arcada Galați, și la șapte puncte de primele două poziții, ocupate de Volei Municipal Zalău, respectiv Steaua București. 

Despre AJ Fonte do Bastardo Azores


Clubul AJ Fonte do Bastardo Azores, cu sediul în Praia da Vitória, a fost fondat în 1975, dar înființarea sa s-a oficializat patru ani mai târziu. Echipa masculină de volei a promovat în prima divizie națională în 2005, iar de atunci până în prezent s-a aflat mereu între primele cinci clasate, obținând, totodată, și două titluri naționale, în 2011 și în sezonul trecut, precum și o Cupă a Portugaliei, în 2013.
Din postura de campioană a Portugaliei, clubul din Azore avea dreptul de a juca în preliminariile Ligii Campionilor, însă a preferat să evolueze în cea de-a treia competiție europeană ca valoare. Totuși, a avut nevoie de un tur preliminar pentru a se califica în Faza Principală, trecând de echipa norvegiană VFK Forde, pe care a învins-o în ambele manșe, scor 3:1 (25:21, 25:13, 28:30, 27:25), în Norvegia, respectiv 3:0 (25:21, 25:23, 25:11), pe teren propriu.
În acest sezon din Divizia Națională din Portugalia, AJ Fonte do Bastardo ocupă locul al treilea, după opt etape disputate înregistrând șase victorii și două înfrângeri (una în tiebreak), fiind la cinci puncte de actualul lider, SL Benfica (echipă care are maximum de puncte), și la un punct de SC Espinho.
La fel ca și Tricolorul LMV, echipa portugheză are ca antrenor principal un fost jucător de top, care a evoluat pe postul de centru, João Miguel Sequeira José, și care a început din această vară cariera de antrenor. Născut în 1978, acesta a făcut parte din echipa națională a Portugaliei clasată pe locul al optulea la Mondialele din 2002, când a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final pe postul său.
Meciul de mâine, din Portugalia, va fi arbitrat de Dominik Biegajlo (Anglia) și Vladimir Cvetkovic (Serbia).
Loturile echipelor:
Tricolorul LMV Ploiești:  2. Goran Škundrić (Serbia, libero), 5. Cosmin Ghimeș (coordonator), 7. Aleksandar Milivojević (Muntenegru, extremă), 8. Andrei Grigoraș (universal), 9. Florin Voinea (extremă), 10. Hiroshi Centelles (Cuba, extremă), 12. Vladan Aleksić (Serbia, centru), 13. Kostiantyn Riabukha (Ucraina, centru), 14. Tudorel Farcaș (extremă), 18. José Carrasco Angulo (Venezuela, coordonator).
AJ Fonte do Bastardo Azores: 1. Afonso Guerreiro (extremă), 2. Gerson Pereira (Republica Capului Verde, centru), 3. Matthew Pollock (SUA, centru), 5. Pedro Rangel (Mexic, coordonator), 6. Carlos Teixeira (libero), 7. Kristopher Johnson (SUA, centru), 8. Joao Ribeiro (extremă), 10. Jose Monteiro (coordonator), 11. João Freitas (Brazilia, extremă), 13. Caique Silva (Brazilia, extremă), 14. Diogo Morais (universal), 15. Scott Rhein (SUA, extremă).
sursa:TricolorulLMVPloiesti.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *