Oana Irina Duţu s-a născut la data de 5 mai 1990 la Urziceni. 
 A absolvit Colegiul Naţional „Grigore Moisil „Urziceni şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale . 
 A avut mai multe roluri ca actriţă de film şi teatru
 Drăguţă,carismatică şi zâmbitoare Oana Irina Duţu a acceptat cu plăcere propunerea site-ului InfoPloiestiCity de a acorda un interviu (în premieră pentru un site din Prahova ). 
 
După aproximativ 10 ani...
Deşi au trecut 10 ani, Oana nu a uitat de site-ul nostru şi ne-a acordat un nou interviu...
GABI DIMA.
Bună.LA MULŢI ANI. Ce a mai făcut Oana Irina Duţu în ultimii ...10 ani?
OANA IRINA DUŢU. 
În primul rând nu-mi vine să cred că au trecut 10 ani. Pare o veşnicie şi totuşi a trecut atât de repede. Am avut şansa să fac lucrurile care mă fac fericită , am lucrat în proiecte frumoase, am întâlnit oameni interesanţi, am călătorit atât la festivaluri de film cât şi în vacanţe, am început să lucrez în televiziune,am pierdut oameni dragi, am devenit mamă, ca orice om, cred, am pendulat între extaz şi agonie.Oricum ar fi , sunt profund recunoscătoare pentru că toate experienţele acestea au servit unor scopuri mai înalte decât să trec pur şi simplu peste ele, am trecut prin ele, am învăţat despre mine, m-am consolidat.
GABI DIMA.
Cel mai wow rol jucat...
OANA IRINA DUŢU. 
Întotdeauna următorul şi cum nu îl pot divulga, rămâne să staţi aproape de mine, să mă urmăriţi. Dacă ar fi din proiectele finalizate cred că cea mai dragă mi -e Eliza din ,, Sinucide-mă” : e dulce până dai de stratul amărui al secretelor sale, are intrigă şi ajungi să îţi doreşti să-i iasă planurile pentru că iubeşte sincer.
GABI DIMA.
Ce faci înainte de a te urca pe scenă?
OANA IRINA DUŢU. 
În afară de a-mi face cruce, a glumi cu colegii mei, cred că intru într-un soi de concentrare, ca în starea de rugăciune, încerc să-mi reconstruiesc în minte traseul personajului meu, mă curăţ de alte gânduri.
GABI DIMA.
Cel mai fain vis este...
OANA IRINA DUŢU. 
…să fii mulţumit cu ce ai. 
GABI DIMA.
Cum ieşi dintr-o situaţie limită?
OANA IRINA DUŢU. 
Aş vrea să pot spune cu calm şi apreciez în jurul meu puterea de a nu te pierde cu firea şi de a rămâne detaşat şi obiectiv. Dar e destul de departe de modul în care e construit cineva impulsiv şi pasional ca mine, care în acele situaţii e mânat de emoţii. Ce am putut totuşi mereu să simt, fără să citesc nicăieri şi m am sprijinit de  această senzaţie -este faptul că va trece, se va estompa în intensitate. Vizualizez un val de durere, deci ţine-te bine , îndură când eşti  sus acolo, va fi din nou linişte .
GABI DIMA.
Ai avut spectacole şi la Ploieşti. Cum este publicul ploieştean?
OANA IRINA DUŢU. 
Am avut şansa să performez de 3 ori în faţa publicului ploieştean şi le am simţit căldura şi foamea pentru orice gen de manifestări culturale. 
Cred că au fost unii din puţinii spectatorii, care au vrut să  stea de vorbă cu noi aşa că au aşteptat să ne lepădăm de costume şi de personaje şi ne-am cunoscut şi ne-au fost nişte gazde pe cinste.
GABI DIMA.
Ce-ţi propui pentru anul 2024?
OANA IRINA DUŢU. 
Cred că din cauza pierderilor suferite în ultimii doi ani, am ajuns să consider un an bun, acela în care am reuşit să mă bucur de toţi cei dragi şi de tot ce mi se întâmpla. Aşadar la miezul nopţii nu mi-am pus nicio dorinţa, doar am lăcrimat de dor pentru cei care mă privesc din stele.
GABI DIMA.
Ce sfaturi le-ai da celor care se pregătesc să înceapă actoria?
OANA IRINA DUŢU. 
Dacă simt că arde sâmburele ăsta artistic în ei şi au de dăruit emoţie, nu prea se vor putea ţine departe de actorie. Aşadar cu curaj, înainte! 
GABI DIMA.
Ce te sensibilizează mai mult?
OANA IRINA DUŢU. 
Să ştii că nu prea plâng la filme, dar acum că am devenit mamă sunt mult mai sensibilă la copii şi la animale în suferinţă. Totul până acolo. 
GABI DIMA.
Eşti non stop cu zâmbetul pe buze. Cum reuşeşti acest lucru?
OANA IRINA DUŢU. 
Am un dentist bun şi vreau să se vadă (glumesc). Ăsta mi e felul , mereu am fost o rânjită (cum zicea mamaia), îmi place să râd, să fac Glume ( uneori proaste) , să mă autoirononizez, să nu mă iau foarte în serios , are grijă viaţa de asta.
GABI DIMA.
Ce regrete ai?
OANA IRINA DUŢU. 
În general nu prea regret, mi se pare o energie consumată pe câre aş putea să o canalizez către a repara ceva (unde se poate) şi de a accepta că nu a ţinut de mine ( unde sunt neputincioasă).
GABI DIMA.
Ce ai face într-o lume paralelă?
OANA IRINA DUŢU. 
Într o lume paralelă probabil aş încerca să experimentez lucruri diferite, în contexte diferite , aproape tot ce nu fac în această lume.
GABI DIMA.
Un mesaj pentru fanii tăi, prieteni, prahoveni şi cititorii noştri.
OANA IRINA DUŢU. 
Dragilor, vă mulţumesc că îmi sunteţi alături atât profesional cât şi personal, aştept cu mare nerăbdare să ne revedem şi să vă îmbrăţişez ,, pe viu” !