3.27.2024

Campania de promovare a meseriei de polițist a ajuns în Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești

 


Campania de promovare a meseriei de polițist a ajuns în Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești unde  polițiști ai Serviciului Rutier, Criminalistic, ai Biroului Siguranța Școlară, dar și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vorbit cu elevii de clasele a VIII-a și a XI-a, despre ce fac ei în activitatea pe care o desfășoară. 
De asemenea, polițiștii le-au comunicat, în special elevilor de liceu modalitățile de admitere în cadrul unei unități de învățământ din Ministerul Afacerilor Interne, precum și criteriile pentru examenele specifice.
Tinerii care au participat la activitate, au aflat despre cum pot deveni polițiști, urmând cursurile unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar au primit și răspunsuri la întrebările pe care le-au avut cu privire la această profesie, în urma prezentării de către polițiști a unor elemente specifice fiecărui domeniu prezentat în cadrul acțiunii.
Acestora li s-a explicat faptul că polițistul are o activitate diversificată și luptă împotriva criminalității și infracțiunilor, menține ordinea publică și securitatea personală a cetățenilor, oferindu-le exemple din fiecare linie de muncă. 
Activitatea a fost primită cu entuziasm și de către elevi, care s-au familiarizat cu uniformele de poliție, unii dintre aceștia exprimându-și dorința de a purta cândva o astfel de uniformă și de a intra în rândurile noastre.
Dorință, ambiție, muncă și motivație- aceste cuvinte sunt cheia către o carieră în poliție.
Comunicat:IPJ PRAHOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *