3.25.2024

„La bună revedere, Câmpina!”.Primul Recital al Stagiunii 2024, dedicat sărbătorii „Buna Vestire” la Snagov


 

Festivalul de Arte / Festival 4 Arts a fost nevoit să părăsească Câmpina după 5 ani de activitate susținută și frumoasă

Activând fără întrerupere din Octombrie 2018, inclusiv în perioada pandemiei, respectând regulile impuse atunci, Festivalul de Arte / Festival 4 Arts nu și-a putut desfășura Stagiunea 2023-2024 până în prezent, iar programarea cursurilor de vară – Masterclasses nu poate fi realizată în timp util acolo. Cauza este, după cum am fost informați cu 9 zile în urmă, pe 11 martie: „Acordul de parteneriat dintre Casa de Cultură „Geo Bogza” Câmpina și SC Best Bridge Services SRL nu mai este valabil având în vedere noua reorganizare a instituției începând cu data de 01 ianuarie 2024.”

Nu înțelegem exact ce înseamnă acest lucru, având în vedere că Acordul de Parteneriat a fost realizat între două entități juridice care și-au păstrat această calitate.

Suntem îndurerați de această despărțire, având în vedere următoarele rezultate în decursul celor cinci ani:

  • Peste 100 de personalități artistice și culturale din țară și străinătate (Austria, SUA, Japonia, Marea Britanie) au oferit concerte, recitaluri, masterclasses;

  • Peste 300 de copii, tineri și adulți din toată România (Oradea, Cluj, Craiova, Tulcea, Timișoara, Constanța, Suceava etc.), au participat la cursurile de vară și Masterclasses în muzică, arte plastice, teatru, creație literară având o perioadă de ședere de peste 5 zile în Câmpina, cu cazare și mâncare consumate de ei;

  • Peste 500 de copii și tineri au participat la recitalurile lunare ale Festivalului de Arte, evoluând pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza” și la Biserica Catolică Sfântul Anton de Padova;

  • Peste 5000 de persoane au constituit publicul recitalurilor și al concertelor oferite de stagiune și festival;

  • Peste 1200 de copii, tineri, adulți (unii chiar pensionari, în cazul Concursurilor de Arte Vizuale și Creație Literară online) din toată lumea și din toate zonele României au participat la concursurile online ale Festivalului de Arte;

  • Peste 1.500.000 de oameni din întreaga lume au aflat despre activitățile Festivalului de Arte datorită celor peste 500 de campanii publicitare plătite la Facebook, cu peste 200.000 de vizualizări ale video-urilor de pe YouTube.


Pentru acestea mulțumim tuturor artiștilor și profesorilor, părinților și publicului. Adresăm mulțumiri speciale maestrului Adrian Suciu pentru toată implicarea, inclusiv cea financiară.

Mulțumim doamnei Alexandra Toma, responsabil Casa de Cultură „Geo Bogza” de-a lungul celor cinci ani, pentru tot sprijinul acordat în realizarea evenimentelor la prestigioasa instituție.

Mulțumim Părintelui Paroh Claudiu Cojan și Parohiei Catolice „Sfântul Anton de Padova”

pentru găzduirea multor cursuri și recitaluri.

Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Câmpina pentru acceptarea parteneriatului în 2018, în special domnului Florin Frățilă (Președintele Comisiei de Cultură în 2018) și, post mortem, domnului consilier cultural Adrian Dochia.

Mulțumim doamnei Consilier Viorelia Vane pentru eforturile de a relua activitatea festivalului în anul curent.

Mulțumim doamnei Director Carmen Găman și Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina pentru ajutorul pe care ni l-a oferit în toți anii.

Mulțumim domnului Dan Precup și mass-mediei „Câmpineanul.ro” pentru eforturile de a mediatiza și susține evenimentele culturale ale Festivalului de Arte.

Mulțumim firmei Lemet pentru sprijinul financiar oferit în perioade foarte critice sau pentru realizarea unor recitaluri deosebite.

Mulțumim Pensiunii Nina care ne-a găzduit de-a lungul tuturor acestor ani, inclusiv oferindu-ne spațiu pentru cursurile de muzică, de creație literară și de arte plastice.

Mulțumim tuturor partenerilor în organizare și celor media pentru distribuirea anunțurilor despre evenimentele noastre.

Pentru o prezentare a personalităților și realizărilor Festivalului de Arte / Festival 4 Arts în special la Câmpina, vă rugăm să accesați: https://festivaluldearte.com/2024/03/25/festivalul-de-arte-la-campina-scurt-istoric/ .

Începând din această lună, reluăm stagiunea „Prologul festivalului” la Casa de Cultură „Antim Ivireanu” din Snagov, în Parteneriat cu Primăria Comunei Snagov și Consiliul Local.

La bună revedere, Câmpina! Bun găsit, Snagov!

Mai multe informații la https://festivaluldearte.com/, https://festivalul-de-arte.business.site/, https://www.facebook.com/festivaluldearte/, Youtube: Festivalul de arte, email: festivaluldearte@gmail.com, tel: 0722.322.247.

Stagiunea „Prologul festivalului” 2024

P R I M U L R E C I T A L – DEDICAT SĂRBĂTORII „BUNA VESTIRE”

Aflat la cea de-a VII-a ediție, Festivalul de Arte / Festival 4 Arts își redeschide seria de evenimente în localitatea superbă și încărcată de istorie SNAGOV, sub patronajul și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Comunei Snagov, alături de Consiliul Județean Ilfov, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din localitate.

Vă invităm la Casa de Cultură „Antim Ivireanu” din Snagov pentru a deschide stagiunea „Prologul festivalului” 2024, Sâmbătă, 30 martie, ora 17:30, cu un eveniment deosebit de frumos, dedicat sfintei sărbători „Buna Vestire”, sărbătoarea comunei, în care copii și tineri talentați, dăruiți muzicii, veniți din Snagov și Buftea vă vor încânta cu interpretările lor la pian, voce, clarinet, acordeon, corn francez, inclusiv balet. Ca invitați speciali avem doi tineri din București, violonistul Antonio Cristea, elev la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și flautista Ilinca Chiriță-Barbu, îndrumată în Germania, ambii acompaniați de pianista Prof. Eliza Puchianu.

Intrarea este liberă.

Detalii și rezervări de locuri:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *