4.22.2024

Egalitate după un meci frumos.PETROLUL PLOIEȘTI-UTA 1-1

 


Petrolul și UTA au încheiat nedecis duelul de pe „Ilie Oană”, scor 1-1 după golurile marcate de către Gicu Grozav (11), respectiv Micovschi (83).

Judecând prin prisma impactului imediat din clasament, se poate spune că remiza dintre FC Petrolul și UTA nu e chiar cel mai rău rezultat posibil. Asta pentru că, una peste alta, punctul obținut duce la cinci distanța dintre echipa noastră și următoarele două formații, FC Voluntari și Politehnica Iași, cea din urmă ocupând și primul loc de baraj, acum, când au mai rămas patru etape până la finalul sezonului și, încă, multe meciuri directe între echipele din subsolul ierarhiei.

Pe de altă parte, totuși, rămâne gustul amar al faptului că s-a ratat, de puțin, o victorie ce a părut a fi la îndemână. „Lupii” au condus vreme de peste 70 de minute pe tabela de marcaj, iar cele două puncte rămase, în cele din urmă, ale nimănui, dacă ar fi fost contabilizate în linia de clasament a Petrolului, ar fi însemnat, practic, eliberarea de orice fel de emoții pe acest final de campionat, dar și deschiderea unui culoar favorabil către zona de vârf din play-out.

În același timp, rezultatul a părut echitabil după modul în care s-au derulat ostilitățile pe „Ilie Oană”. Trupa lui Rednic a „furat” prim-planul cu câteva ocazii mari, dar e foarte probabil ca eventualele reușite ale lui Omondi (9) sau Tudorie (89) să nu fi trecut de analiza VAR, din cauza unor poziții de ofsaid, în situația în care mingea ar fi atins plasa. La fel cum nu a făcut-o nici golul superb al lui Omondi (55), pentru că Luckassen, cu câteva secunde înainte, jucase balonul cu mâna!

În schimb, formația lui Balint a fost pragmatică în prima parte, deschizând scorul în urma unei acțiuni „marca” Gicu Grozav (12 – șut de la 20 de metri, cu stângul, lângă bara din stânga lui Iacob), dar nu și după pauză, atunci când ar fi putut „ucide” meciul la situațiile mari ale lui Musi (70) și Ișfan (74). Nu a făcut-o și UTA a profitat, egalând prin Micovschi cu șapte minute înainte de final, așa că s-a terminat până la urmă nedecis, un rezultat care îndeamnă, în continuare, la multă prudență și la fel de mult echilibru în tratarea meciurilor viitoare.

Săptămâna cu trei jocuri continuă cu confruntarea de joi, de la Sibiu (ora 19.00), pentru ca lunea viitoare „lupii” să se întoarcă pe „Ilie Oană”, pentru duelul cu una dintre formațiile aflate în mare suferință, FC Botoșani (17.30).

Foto: Răzvan Păsărică.

FC Petrolul – UTA Arad 1-1 (1-0)

Marcatori: Grozav (11)/Micovschi (83).

FC Petrolul: Zima – Hanca, Papp, Hanca, Țicu (cpt) – Jyry (87 Dumitriu), Seto – Musi (87 Răducan), Jair (67 Ișfan), Grozav (76 Garutti) – Irobiso (67 Berisha). Antrenor: Laszlo Balint.

UTA: Iacob (cpt) – Căpușă, Conte, Stolnik, Diogo Costa (84 Michael) – Omondi, De Freitas (74 Tudorie), P. Mihai (74 Vulturar), Micovschi (90+2 R. Pop) – Imoh (74 Almeida), Luckassen. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaș galbene: Seto (42).

Au arbitrat: Horia Mladinovici – Mihai Marica și Mircea Orbuleț.

Rezervă: Valentin Naidin.

Arbitru VAR: Sorin Costreie.

Arbitru AVAR: Mihăiță Necula.

Observatori: Ștefan Popa și Eduard Dumitrescu.

https://fcpetrolul.ro/fc-petrolul-uta-arad-1-1-punct-cu-punct-pas-cu-pas/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *