4.29.2024

Fundația Comunitară Prahova organizează, în perioada 15-16 iunie 2024, Climathon Ploiești, un eveniment dedicat găsirii soluțiilor inovatoare pentru reducerea cantității de deșeuri generate de către comunitate

 

Comunicat de presă Fundația Comunitară Prahova

Cum putem reduce cantitatea de deșeuri generată de către comunitate?

Lansăm „Climathon Ploiești 2024” – un program dedicat găsirii soluțiilor pentru un Ploiești mai curat și mai sustenabil

Fundația Comunitară Prahova organizează, în perioada 15-16 iunie 2024, Climathon Ploiești, un eveniment dedicat găsirii soluțiilor inovatoare pentru reducerea cantității de deșeuri generate de către comunitate. Organizat sub umbrela EIT Climate-KIC, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest și susținut de Raiffeisen Bank România, Climathon Ploiești 2024 va aduce împreună oameni din diverse domenii, de la organizații neguvernamentale la antreprenori și studenți, cu un scop comun: acela de a găsi soluții și a lucra la planuri concrete pentru crearea unui Ploiești mai curat și mai sustenabil.

Climathon, mișcarea globală inițiată de EIT Climate-KIC, care încurajează cetățenii să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice și să dezvolte soluții la provocările de mediu din orașele lor, lansează înscrierile pentru ediția 2024. Desfășurat sub forma unui hackathon, evenimentul va avea loc în 7 orașe din România și în peste 100 de orașe din întreaga lume și aduce împreună comunități locale, universități, inovatori, organizații diverse, antreprenori și autorități publice.

Municipiul Ploiești se alătură mișcării globale de inovare și acțiune climatică prin organizarea Climathon Ploiești 2024. Contextul este unul al creșterii alarmante a cantității de deșeuri și a presiunii asupra mediului înconjurător ca urmare a consumului în continuă expansiune.

Evenimentul, dedicat găsirii soluțiilor pentru reducerea cantității de deșeuri generate de către comunitate, este organizat la nivel local de Fundația Comunitară Prahova, sub umbrela EIT Climate-KIC, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest și susținut de Raiffeisen Bank România.

La Impact Hub Bucharest, credem cu tărie că fiecare dintre noi are puterea de a aduce schimbări semnificative în lupta împotriva schimbărilor climatice, în propria comunitate. Prin Climathon, căutăm să inspirăm, să conectăm și să sprijinim factorii locali de schimbare care își doresc să se implice în accelerarea tranziției către o societate fără emisii de carbon. Împreună avem oportunitatea de a construi comunități locale mai reziliente și un mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare.", a declarat Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest.


În ultimii ani, noi - Raiffeisen Bank România, ne-am implicat activ în dezvoltarea comunităților din care facem parte și vom continua să ne implicăm pentru că un viitor mai bun înseamnă colaborare continuă. Ne bucurăm că anul acesta Climathon se va desfășura în București și în alte 6 orașe din România într-un demers ce-și propune să aducă în prim plan cele mai inovatoare soluții de sustenabilitate pentru orașe mai verzi.”, a declarat Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.   

Prin intermediul Climathon Ploiești 2024, comunitatea locală este invitată să se implice activ în găsirea unor soluții inovatoare pentru a face față provocării creșterii cantității deșeurilor. Evenimentul își propune să reunească oameni dornici să se implice în dezvoltarea orașului, organizații non-guvernamentale, antreprenori, experți în domeniul mediului și al sustenabilității, experți în politici publice, dar și studenți, programatori sau simpli cetățeni, toți având un scop comun: crearea unui Ploiești mai curat și mai sustenabil.

Climathon Ploiești 2024 este o oportunitate extraordinară pentru comunitatea noastră de a veni împreună și de a dezvolta soluții creative și eficiente pentru gestionarea deșeurilor. Ne propunem să transformăm viziunea în acțiune și să contribuim la construirea unui mediu mai sănătos pentru toți locuitorii orașului nostru.” - Bianca Dăniță, director executiv Fundația Comunitară Prahova.

Premiu de 5000 Euro pentru echipa câștigătoare din fiecare oraș

În cadrul fiecărui eveniment local de Climathon, se vor constitui cinci echipe formate din participanți cu interese diverse. Echipa care va dezvolta cea mai inovatoare soluție de business ce răspunde provocării identificate la nivel local va fi premiată cu 5000 Euro pentru a continua dezvoltarea acesteia.

În plus, proiectele locale câștigătoare vor fi luate în considerare pentru a fi incluse pe lista scurtă a inovatorilor selectați pentru etapa Pitch Day a Romania ClimAccelerator 2024 categoria Idea stage. Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator din România dedicat startupurilor din domeniul tehnologiilor verzi.

Climathon Ploiești 2024 se va desfășura pe parcursul a două zile, în 15-16 iunie, la Ploiești (locația urmează să fie comunicată în următoarea perioadă). Înscrierile sunt deschise până la 02.06.2024 și se fac prin completarea formularului disponibil aici.

Detalii despre ediția Climathon Ploiești pot fi consultate pe site-ul Fundației Comunitare Prahova https://www.fundatiacomunitaraprahova.ro/climathon-2024-ploiesti/ și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraPrahova.

EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3600 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială - Startarium.

Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

În cei peste 10 ani de activitate am susținut 250 de proiecte județene și 89 burse, am implementat 27 de proiecte comunitare și am ajutat 25 cazuri medicale cu suma peste 1.000.000 euro împreună cu peste 145 de companii și fundații naționale și 1.150 de donatori individuali. Pentru mai multe detalii, accesați www.fundatiacomunitaraprahova.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *