7.24.2024

Aproximativ 95 de evenimente, sesizate prin 112, gestionate de polițiștii prahoveni, în ultimele 24 de ore

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au gestionat în ultimele 24 de ore aproximativ 95 de evenimente, sesizate prin 112.
Principalele misiuni desfășurate au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii prahoveni au desfășurat patru acțiuni de patrulare intensivă în zonele cu risc crescut, contribuind astfel la prevenirea infracțiunilor și la creșterea sentimentului de siguranță în rândul comunităților dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești-pe raza Secțiilor de Poliție nr. 1 și 3 dar și în localitatea Valea Doftanei.
Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate aproximativ 380 de persoane, controlate peste 300 de autovehicule și au fost efectuate peste 200 de testări cu aparatul etilotest.
Întrucât în aproximativ 150 situații legislația nu a fost respectată au fost aplicate sancțiuni contravenționale în vederea asigurării unui mediu sigur și securizat pentru toți cetățenii.
Pentru că reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți, au fost scoși din trafic 14conducători auto, dintre aceștia 11 nu au respectat regimul legal de viteză. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.
De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 6 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
Polițiștii au constatat și 15 fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice conform Legii nr.61/1991.
Polițiștii prahoveni actionează, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică, pe raza întregului județ.
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *